12 Komisyonun yer aldığı ZONDEF’te başkanlar 2018’de neler yapılmasının hedeflerini belirlediler. 22 Derneğin üye olduğu ZONDEF’te, Zonguldaklı Kadınların bilinçlenmesi ve eğitiminden, gençlerin özgüven oluşturulmasından iş birlikteliğe, Zonguldak için kitap fuarından turizm çalışmasına kadar olan projeler konuşulup tartışıldı.

 

“VOLÜMÜ ARTTIRMANIN ZAMANI GELDİ”

Açılış konuşmasını yapan ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay şöyle dedi: ”Bizler sesimizin volümünü artık artırmanın zamanı geldi. Şimdi gençlerimizin enerjileri ve bizlerin tecrübeleri ile birleştirerek özlediğimiz Zonguldak için adımlar atılma zamanıdır. Zonguldak Valimizin destekleriyle 2018’de birçok projeye imza atacağız. 2 tane İstanbul’da 2 tane de Zonguldak’tan büyük katılımlı etkinlik planımız var. Aynı zamanda işadamlarımıza ve üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarımızda bunların içinde. Bizlere göre gelişmişlik kültürle doğru orantılıdır. Bizler de bu yolda projeler hazırladık. Biz Yönetim kurulu olarak gençlerin önünü açmak adına ve komisyonlara destek adına var gücümüzle yanındayız.” dedi.

 

ETKİNLİKLERİ DİLE GETİRDİLER

Siyaset Komisyonu Başkanı Metin Kara, STK ve Teşkilatlandırma Komisyonu Başkanı Ahmet Tosun, Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Sevilay Karapınar, Hukuk Komisyonu Başkanı Av.Meryem Karagöz, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Samet Eren, Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkan Yardımcısı Egemen Sekmen ve Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mustafa Kalaycı 2018 yılında planladıkları etkinlikleri dile getirdiler.

 

İŞBİRLİĞİ

Projeler arasında siyasette daha çok katılım sağlanması, Gençlerle Çanakkale Çıkartması, Siyaset Akademisi, Girişimcilik KOSGEB çalışması, Kadınlara yönelik seminer ve konferanslar, 25 Şubat Maden şehitlerini anma programı, 25 Mart İş’te Kadın paneli ve Medya çalışmaları yapılacaklar arasında yer aldı. Komisyonların dışında; Bursa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Abdullah Kavsur ile işadamı Ali Demirci bölgelerinde yapmayı düşündüklerini uygulama konusunda ZONDEF’le işbirliğini ifade ettiler.

 

EREĞLİLİLER DERNEĞİ’NDEN DESTEK

Büyük bir katılımın sağlandığı etkinlikte Kdz.Ereğlililer Derneği Başkanı Bilgin Güven ile Yönetim Kurulu Üyesi Birkan Demirel de yer aldı. Etkinliğe ilçeden simit ve keş getiren Güven ile Demirel, derneğin her türlü desteğini vermeye hazır olduklarını söylediler.