TurkNet, bölgelere göre ADSL kullanım haritasını çıkardı!

TurkNet ADSL kullanım istatistiklerini yayınladı. Türkiye'nin 7 bölgesindeki ADSL kullanım oranlarında başı çeken şehirler (3 büyük şehir dışında) Kocaeli, Trabzon, Antalya, Konya, Denizli, Gaziantep ve Erzurum oldu. Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak 3'üncü sırada yer aldı.
Türkiye'nin en güçlü bağımsız yeni nesil Telekom operatörü TurkNet, üç büyük şehir dışında tüm bölgelerde ADSL kullanımının en çok tercih edildiği şehirleri açıkladı. TurkNet'in verileri, Türkiye'de ADSL kullanımının demografik ve ekonomik etkenlere göre çeşitlilik gösterdiğini ortaya koyuyor.
Marmara'da İstanbul'dan sonra en yüksek ADSL kullanım oranı Kocaeli'nde
TurkNet'in üç büyük şehir dışında bölgelere göre ADSL kullanım dağılımına bakıldığında, Marmara bölgesinde Kocaeli'nin yüzde 26'lık oranla üstünlüğü göze çarpıyor. Çok sayıda sanayi ve ticaret merkezini içerisinde barındıran Kocaeli'ni sırasıyla Bursa (yüzde 21) ve Sakarya (yüzde 14) takip ediyor.
TURİZMİN ETKİSİ
Akdeniz bölgesinde nüfusu en büyük şehir Adana olmasına rağmen, ADSL kullanımında ilk sırayı turizmin ağırlıklı önem teşkil ettiği bir ekonomiye ve çok sayıda turistik merkeze sahip olan Antalya alıyor. TurkNet'in verilerine göre yüzde 37 oranla ADSL kullanımının en fazla olduğu Antalya'yı Adana (yüzde 22) ve Mersin (yüzde 16) izliyor.
Konya, Denizli, Trabzon, Erzurum ve Gaziantep kendi bölgelerinde birinci
Konya'nın ADSL kullanımında yüzde 44'lük oranla ilk sırada yer aldığı İç Anadolu'da ikinci sırada Eskişehir (yüzde 22), üçüncü sırada ise Kayseri (yüzde 13) yer alıyor. Ege bölgesinin birincisi ise Denizli (yüzde 27). Rakamlara göre bu şehri Manisa (yüzde 21) ve Uşak (yüzde 16) takip ediyor. TurkNet verilerine göre, Karadeniz Bölgesi'nde en yoğun ADSL kullanımına sahip şehir yüzde 18'leTrabzon. Bu şehri Samsun (yüzde 15) ve Zonguldak (yüzde 12) takip ediyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ticaret ve sanayi bakımından en gelişmiş şehri olan Gaziantep, kendi bölgesinde ADSL kullanımında açık ara (yüzde 52) birinci. Bu şehri Diyarbakır (yüzde 19) ve Şanlıurfa (yüzde 17) takip ediyor. Türkiye'nin doğu sınırına açılan bölgesinde ise ilk sırada Erzurum (yüzde 23) yer alıyor. Erzurum'u sırasıyla Van (yüzde 21) ve Malatya (yüzde 16) takip ediyor.
Servis sağlayıcılar tarafından tüketicilere sunulan rekabetçi kampanyalar genişbant pazarının büyümesindeki en büyük etken olarak göze çarpıyor. Özellikle 2010 yılı 4. çeyreğinde başlayan ADSL taşıma süreci ile çok sayıda tüketici, piyasadaki en uygun kampanyaları sunan TurkNet'e hizmetini taşıdı ve buna paralel olarak da TurkNet'in ADSL kullanıcı sayısı büyük bir artış gösterdi. Tüketicilerin bu tercihinde, TurkNet'in uygun fiyatlı, yüksek hızlı ve kaliteli hizmetinin yanı sıra müşteri odaklı hizmet anlayışı da önemli rol oynuyor.