Zonguldak Platformu tarafından düzenlenen Milli Birlik Mitingi, Zonguldak'taki tüm siyasi partilerin temsilcileri, Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, ilçe ve belde belediye başkanları ve binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Mitingin yapıldığı madenci anıtına siyasi parti liderlerinin dev afişleri asıldı. Afişlerde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in posterleri yer aldı.

Kalabalık halk topluğunun katıldığı mitingin açılış konuşmasını Zonguldak Platformu adına Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas yaptı. Nas yaptığı konuşmasında nöbetleri asla bırakmayacaklarını ifade ederek “ Bütün siyasi partilerimizle el ele gönül gönüle bu meydanlardayız. Nöbetimize devam edeceğiz meydanları asla alçaklara bırakmayacağız" dedi.

 Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ise yaptığı konuşmasında  "Seçimle gelen iktidarın seçimle gitmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu darbe girişimi Türk tarihine büyük bir leke olarak geçecektir. Tüm sivil toplum örgütlerimizin başka Türkiye yok diyerek kenetlenme zamanıdır" dedi. BBP İl Başkanı Taner Yıldırım; "Ülkemiz topraklarında gözü olan emparyalist güçler ve yurt içindeki hainler şunu bilmelidir kardeşi kardeşe asla düşman edemeyeceklerdir. Darbecilerin oyununa gelen yerimiz babasını arıyor. Baba komutan bir dedi diyor. O baba komutanını vur olmadı kendini vur diyor. Bu millet darbe kimden gelirse gelsin karşısındadır" dedi.

SP İl Başkanı Sadık Kar’da konuşma yaparak  "Gönül bu bugüne kadar olan darbeler için de halkımızın sokağa dökülmesini isterdim. Ancak uyanmak bu güneymiş. Darbeler en çok SP ve milli görüşü etkiledi. Allah bu ülkeye başka darbeler yaşatmasın" diyerek konuşmasına son verdi.



MHP İl Başkanı Hamdi Ayan; "Ülkemizin ve Zonguldak’ ikizinden böyle birlikte ve beraberliğe ihtiyacı var. Sayın Genel Başkanına bu programı arz ettim. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sizlere selam gönderdi.  Her şey ortada ve siz olan bitenin farkındasınız. İnanıyorum ve eminim ki bundan sonra Türkiye Cumhuriyetinde darbe olamayacaktır. Hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Darbe planının yapıldığı o gece Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımızı arayarak 'arkanızdayız' dedi. İstanbul Ülkü Ocakları Boğaz Köprüsüne yürümüştür. Bir kaosun yaşanmaması için ilerleyen saatlerde ocak mensuplarımızı geri çektik" dedi

CHP İl Başkanı Ahmet Altun ise yaptığı konuşmasında   "Cumhuriyet Halk Partisi nereden gelirse gelsin darbelerin karşısında olduğunu belirterek “Milletin parasıyla alınan silah, uçak ve tanklarla bu millete darbe girişimi olmuş halkımız bunu engellemiştir" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de yaptığı konuşmasında "Bizler milli mücadelede canını verenlerin torunlarıyız. Cumhuriyeti ve Demokrasiyi benim demiş bir milletin çocuklarıyız. Bu halk önemli olan vatanda gerisi teferruattır dedi ve sokağa döküldü. Şu anda görüşü ne olursa olsun bakın hepimiz buradayız. Birbirimize sarılıp kucaklaşıyoruz. Neden? Çünkü ortak paydamız vatan var. Bu vatani asla böldürmeyeceğiz" dedi.



Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "Bu ülkede protesto için 2 alan vardır. Birisi İstanbul İstiklal Caddesi, diğeriyse Madenci Anıtı'dır. Darbe girişimi sonrası hep birlikte sokaklara çıktı ve üzerine düşeni yaptı. Ülkede Milli birlik sayesinde çapulcuların darbe girişimleri önlendi. Milli birliğimizi her zaman böyle sürdürelim. Nöbetlerimiz Devam ediyor. Bu Milletin iradeli gücü sayesinde bizleri kimse yıldıramaz”  dedi.




 Ak Zonguldak Faruk Çaturoğlu; "Bu meydan çık miting gördü, çok protestolar gördü ancak bu akşamki kalabalığı görmedi. Tarihin en karanlık, en kanlı ve en alçakça saldırısının yapıldığı gün 15 Temmuz Cuma akşamıydı. Bu 15 Temmuz tarihi tesadüf değil. 15 Temmuz 1099 yılında Haçlılar Kudüsü ele geçirdi. Müslümanlardan aldı ve o gece sabaha kadar Kudüs'te kan aktı. Bugün haçlılar yok ama onun ülke içerisindeki uşakları, hainler var ve bunu yapmak istediler.  Bu milletin sevgilisi Adnan Menderes eften püften sebeplerle idam edilirken ses etmedik evde oturduk, sonraki darbelerde de öyle oldu evde oturduk. O zamanlar öyleydi asker düdüğü çalar, halk evine girer siyasetçi de şapkasını alır ve giderdi. Ama artık Türkiye öyle bir Türkiye değil. Millet sokağa indi ve dur dedi. 15 Temmuzda bu insanlar ölüm korkusu yendiler. Ölümden korkmayan sizlere kim ne yapabilir" dedi. Zonguldak Valisi Ali Kaban; "Tam bir hafta önce bu saatlerde bu karanlık ve sıkıntılı süreç başlamıştı. Bugün de karanlığa karşı mücadele edenler olarak bir araya geldik. Bir hafta geçti ve blanço açığa çıkmaya başladı. Yurt içinde olanları, yurt dışında olan her şeyi takip ediyorum ve çok büyük bir darbe girişiminin atlatılmış olduğunu görüyorum. Bugün burada bütün siyasi partilerimiz, polisimiz, askerimiz, memurlarımız, sendikalarımız ve siz halkımız olarak en büyük teşekkürü hak ediyorsunuz. " dedi.