Almanya Zonguldaklılar Derneği, gurbette yaşayan Zonguldaklıları bir çatı altında toplamaya devam ediyor bu doğrultuda ülkenin Saarland eyaletinin başkentinde Bartın ve Karabüklülerin de içerisinde yer aldığı Karaelmas şubesi açıldı.

Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu, derneğe yeni Zonguldaklı üyeler kazandırmaya devam ederken diğer yandan da ülkenin pek çok noktasında bulunan Zonguldaklıları buluşturmayı sürdürüyor. Fransa’ya 370 kilometre uzaklıkta bulunan ve ülkenin önemli eyaletlerinden Saarland’ın başkenti Saarbrücken’de derneğin şubesini açan Almanya Zonguldaklılar Derneği büyümeye de devam ediyor. Dernek Yönetim Kurulunun yanı sıra derneğin lokomotiflerinden Kemal Durdu, Kemal Ulupınar, Recep Kahya, Niyazi Çorukçu, Ali Sarı, Kenan Albayoğlu’nun yanı sıra Cevdet Albay ve Zonguldakspor EU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metiner Çeribaş’ın da katıldığı şube açılışı görkemli geçti.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİ

Yaklaşık 400 Zonguldak, Bartın ve Karabüklülerin oluşturdu etkinlikte konuşan Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü olmak olduğunu söyledi. Bartın, Karabük ve Zonguldaklıların tek çatı altında toplanabildiğinin de göstergesi olduğuna dikkati çeken Karakulak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gurbette bir arada yaşayan hemşerilerimizin bir çatı altında bir araya gelip birlik olması birleşmesinden başka güzel ne olabilir. Buradaki tablo sizlerin  bölgecilik yapmadan bir araya gelmesini sergilemiş olması çok güzel. Burada yapacağınız çalışmaları ileriye dönük olumlu gelişmeler sağlayacaktır.

DESTEK OLUN ÇAĞRISI

Bu yeni derneğimizin yöneticilerine destek olun, derneğinizi güçlendirin, üye sayınızı artırın, sosyal faaliyetlerinizi özellikle de okul çağındaki çocuklarınız için yapmaya çalışın. Buradaki kurumlar ile işbirliğinizi yoğunlaştırırsanız gerisi zaten kendiliğinden gelir. Dernekler toplum yararına vardır. Küçük çapta hatalar olabilir, onları büyütmeyin aranızda halledin. İçinizden farklı görüşe sahip olanlar çıkabilir. Bu gibi durumları büyütmemeye gayret gösterin, Biz, size çok uzakta değiliz. Sizlere elimizden gelen neyse ona göre katkımızı vereceğiz. Almanya Zonguldaklılar Derneği’ne bağlı olan derneğimize her alanda  desteklerimizi daha güçlü şekilde sağlayacağız” dedi.

“BAŞARI HANENİZE YAZILIR”

Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş. (ZONHAV) Başkan Yardımcısı işadamı Recep Kahya da başarının yakalanmasında birlik ve beraberliğin şart olduğunu söyledi. Dernek faaliyetlerinin gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirildiğini bu bağlamda da herkesin desteğinin şart olduğunu kaydeden Kahya, “Derneğinize ne kadar sahip çıkar birlikte başarılara imza atarsanız, oradan elde ettiğiniz başarı sizlerin hanesine yazılır. Özellikle de yurtdışında olduğumuz için  bayram günlerinde bir arada olup bayramlaşmak, örf ve adetlerimizi çocuklarımıza da göstermek zorundayız.

HAVAALANI İLE BÜTÜNLEŞİN

Havaalanı ile ilgili sorularınız olursa arayabilirsiniz, size kilometrelerce uzak olsak da telefonun öbür ucunda olduğumuzu hatırlatmak isterim. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız da Saarbrücken’den olanaklar dahilinde memleketimiz havalimanına  uçabilmeli” dedi.

Derneğin Mali İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Yusuf Karail de faaliyetler konusunda bilgiler aktardı.

(Haber Merkezi)