1 Ağustos 2016 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda izdihama neden olan kur'a çekimi ile hak sahipleri belirlenmişti.

TOKİ'nin Korubaşı Mahallesi'ne yapacağı ve toplamda 334 konutun yer alacağı emekli konutlarının önündeki arsa sorununun çözüme kavuşturulamadığı öğrenildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu beraberinde AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile TOKİ Başkanı Ergün Turan ile Haziran ayı içerisinde yaptıkları görüşme sonrası açıklamada bulunarak ihalenin o ay içerisinde yapılacağını duyurmuştu.

TOKİ'nin resmi internet sitesinde ise 2017 yılı içerisinde yapılacak ihalelerde ise Ereğli'de yapılması hedeflenen emekliler konutu yer almadı.

Emekli vatandaşlar ise sürecin hızlandırılmasını yaklaşık 14 ay geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmamasına tepki gösteriyor.

 

BASIN SİTESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Öte yandan Zonguldak'ta Terakki Mahallesi'nde oluşturulacak Basın Sitesi'nde ise ihale tarih ve saati belli oldu. Terakki Mahallesi 110 Adet Konut İnşaatı ile Alt Yapı ve Çevre Düzenlemesi işi 27 Kasım 2017 tarihinde saat 14.00'de gerçekleştirilecek.