19. Dönem Zonguldak Milletvekili ve Umut Hastanesi Genel koordinatörü Ali Uzun, Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

KGD'nin yeni yönetimini kutlayan Ali Uzun, Zonguldak basınını hemen her gün takip ettiğini belirterek, her zaman Zonguldak'ın hizmetinde olduğunu söyledi.
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Ali Uzun, şunları söyledi:


'Yeni yönetimi tebrik ediyorum. Bu bir görev değişikliğidir. Bu görev değişikliğinde başarılar diliyorum. Her zaman ben de sizlerden birisiyim biliyorsunuz. Geçmişte 3-5 sene basın müşavirliğini iyi kötü yaptık. Basınla olan münasebetlerimiz de çok fena değildi, iyi olduğuna inanıyorum. Tekrar tebrik ediyorum, başarılar diliyorum bize düşen ne ise her zaman sizlerle ilgili, Zonguldak'la ilgili sizin yanınızdayız. Bütün gazeteleri okumaya çalışıyorum. Televizyon konusunda da hemen hemen Kanal 67'yi her akşam haberlere bakıyoruz, Zonguldak'la ilgili haberleri izliyoruz. Zonguldak'ın çok hareketli bir basını olduğunu her zaman söylemişimdir. Geçenlerde de bir Bakan arkadaşımız geldi o da Zonguldak basını ile ilgili hakkettiğiniz şekilde övgü ile bahsetti. Çok canlı bir basın olduğunu söyledi, bende ona inanıyorum. Yıllardan beri de böyle olmuştur.'


İNŞALLAH ALLAH BİR DAHA ÖYLE BİR KAZA DAHA GÖSTERMEZ


Ayrıca, 3 Mart 1992 tarihinde yaşanan ve 263 madencinin öldüğü olayı hatırlatan Ali Uzun, 'Bugün çok önemli bir gün esasında onu söylemek istiyorum. Zonguldak için ve ülkemiz için önemli. Türkiye'nin en büyük maden kazasının olduğu gün 3 Mart. 263 arkadaşımızı, hemşehrimizi, işçimizi bugün büyük bir faciayla şehit verdik. Bugün tekrar onların kuyu başında Sayın Valimiz, Genel Başkan arkadaşımız, TTK Genel müdürümüz ve basın da önem verdi ayrıca teşekkür ediyorum. Kuyu başında onlar için Kur'an okundu, dua edildi. İnşallah bundan sonra gerek yöremizde, gerekse ülkemizin diğer bölgelerinde bu tür kazaları Cenab-ı Allah bir daha göstermez. Allah'tan tekrar rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Zor bir olaydır bunu 20 senede geçse, 50 sene de geçse, 100 sene de geçse unutulacak bir olay olmadığını söylemek istiyorum. O gün hakikaten orası can pazarıydı, 3 Mart can pazarıydı, o gün herkes oradaydı. Zonguldak oradaydı herkes olayı sahiplenmişti. Ama o günkü şartlarda gerek kurum olarak, gerek o zaman biz hükümetteydik, milletvekiliydik bize düşen, hükümete düşen ne ise gereğinin yapıldığına inanıyorum. İnşallah Allah bir daha öyle bir kaza daha göstermez. Onun dışında da dost ziyaretleri yapıyoruz tekrar size başarılar diliyorum' dedi.