Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Ak Parti belde teşkilatı başkanı Nevzat Çataklı,Devrek TSO Başkanı Ertan Civak,mahalle ve komşu köy muhtarları ile birlikte belediye meclis üyelerinin katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, “AK Parti İl Divan toplantısında Bartın Milletvekilimiz sayın Yılmaz Tunç Zonguldak’ımızın büyükşehir olacağının müjdesini verdi.” Dedi.




Zonguldak’ın büyükşehir olacak olmasının şehirde ve kendilerinde büyük sevinç yaşattığını, büyükşehir olunması ile birlikte bölge olarak en büyük beklentinin  ilçe sayısının artması olduğuna vurgu yapan Gebeş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aksi bir durum söz konusu olursa mevcut ilçe sayımız ile bu coğrafi koşullarda bölgede beklenen hizmeti vermek olanaksızdır.Civar illerimize baktığımızda nüfusu Zonguldak’ın yarısı kadar olan illerde ilçe sayısı Zonguldak ilimizin iki katıdır. Kastamonu ilimizin nüfusu 372.633 olup ilçe sayısı 18’dir.Çankırı ilimizin nüfusu 180.945 olup ilçe sayısı 11 dir. Bolu ‘nun nüfusu 291.095 olur ilçe sayısı 8 dir. Bahsettiğimiz komşu ilçe sayıları ve nüfusları da göz önünde bulundurarak Zonguldak ilimizde yeni ilçeler yapılması en büyük beklentimizdir. Komşu köylerimizin de belediyemize bağlanması ile nüfusun artış göstermesi, hizmet alanının genişletilmesi ve Çaydeğirmeni Belediyesinin geleceğe daha güçlü hazırlanması konusunda karşılıklı istişarede bulunduk.Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.’’