Vali Ahmet Çınar, bir otelde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, bölge müdürlüğünün öncülüğünde bütün bölgede güzel işlerin yapıldığını söyledi.

"Bir heyecan var, projeler peş peşe geliyor. Hedefler çok büyük." diyen Vali Çınar, şöyle konuştu:

"Bu da hepimizi motive ediyor. Bundan dolayı bölge müdürümüze ve sizlere vermiş olduğunuz güzel hizmetler için teşekkür ediyorum. Ama yapılacak güzel işlerin sonu yok. İnsan her şartta, her durumda daha güzelini daha fazlasını yapabilir. Bölgemiz Türkiye'de en çok orman ve en kaliteli orman bölgelerin başında geliyor. Biz bölge müdürümüzle beraber ormanlarımızı çok dolaştık. Bu konulara kafa da yoruyoruz ama bölgemizde mobilyacılık adına hiçbir faaliyet yok. Bunu düşündük. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma adımlarını attık. O zaman orman emvalini odun olarak katma değersiz satmamış olacağız. En son noktası işlenmiş halde, katma değeri en fazla yüklenmiş şekilde satacağız."

Çınar, bölgenin en büyük havzasında mobilyanın sürekli ihtiyaç duyulan bir ürün olduğunu belirterek, "Biz burada hem tasarımına önem verir organik tarafına vurgu yaparsak hem de her çeşidinden bürodan eve kadar ucuzundan pahalısına kadar mobilyayı üretirsek çok büyük istihdam alanı da oluşur. Orman ürünlerimizi de en iyi şekilde değerlendirmiş oluruz. Karadeniz havzasına da bu büyük pazarı ulaştırmış oluruz." diye konuştu.

(AA)