Aylanç, “Dünya ve Türkiye raylı sisteme hızla ilerliyor. Ankara-Zonguldak, Ankara-İstanbul raylı sistemi devreye girsin, Zonguldak il ve ilçeleri de bundan yararlansın. Halkımız metropol şehirlere biran önce ulaşsın. Valilik, yerel yönetimler, parlamentonun katkısı ile sinerji yaratılır”

 

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak ve ilçelerinin son yıllarda önem verilen raylı sisteme geçmesi gerektiğini söyledi. Metropol kentlere halkın hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşması gerektiğini vurgulayan Aylanç, Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni terminal alanında düzenlenen temel atma töreninde konuştu. Aylanç, 1950’li yıllardan bu yana ülkede karayoluna önem verildiğini son yıllarda ise karayolundan daha çok raylı sisteme geçilmeye başlandığını anımsattı. 
Aylanç konuşmasında şu açıklamaları yaptı: Özellikle Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir arasında sanıyorum buna İzmir-İstanbul arası da eklenecek, ben ümit ediyorum ki Zonguldak’ta hızlı trenden yararlansın, Ankara-Zonguldak, Ankara-İstanbul sisteme geçsin, Zonguldak il ve ilçeleri de bundan yararlansın. Metro şehirlere halkımız biran önce ulaşsın. Valilik olarak, belediyeler, yerel yönetimlerin yapacağı katkılar, parlamentonun yapacağı katkılar ile bir sinerji yaratılır. Gidiş oraya doğru gidiyor bu raylı sisteme biran önce geçmeliyiz” dedi.