Zonguldak Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak gündemindeki tek madde olan Zonguldak'a doğalgaz gelmesi için meclis kararının onaylanması kararı görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.
Zonguldak Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak Fen İşleri Müdürlüğü'nün 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 4'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasının (g) bendi uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından gerçekleştirilecek dağıtım lisansı ihalesi hakkındaki yazısını oy birliği kabul etti. 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 4'ncü maddesinin 4'üncü fıkrasının (g) bendi uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından gerçekleştirilecek dağıtım lisansı için, oluşturulacak dağıtım bölgesine belediyenin de dahil edilmesine, ihale prosedürü çerçevesinde gerçekleştirilmesi gereken aynı kanunun ilgili maddesinde belirtilen her türlü iş için belediyelerle müşterek hareket edilmesine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılacak ihale sonucunda dağıtım lisansı verilen dağıtım şirketinin, lisansındaki süre ve iş programına uygun olarak Zonguldak Belediyesi sınırları içinde tüm cadde ve sokaklarda dağıtım şirketince ihtiyaç duyulacak kazı ve şebeke yapım faaliyetlerine gecikmeksizin izin verileceğinin, Zonguldak şehrinde dağıtım şebekesi yapıl çalışmaları kapsamında imar ve alt yapı bilgi sistemlerinden dağıtım şirketinin faydalanmasına izin verileceğinin, dağıtım şebekesinin yapımı ve dağıtım faaliyetlerinde gerekli iş birliğinin yapılacağının ve konunun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nezdinde taahhüt edilmesi ile ilgili konu belediye meclisinde görüşüldü. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Yapılacak çalışma ve meclisten çıkacak karar ile Enerji Piyasasına yetki verilecek. Yalnız sadece Zonguldak değil Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Devrek ve Bartın'da katılacak. Zonguldak ve Bartın illeri yeterli. Şebeke zaten Sapça ve Karaman'a yakın geçiyor.
Çaycuma ve Bartın OSB'leri doğalgazdan yararlanıyor. Çanakçılar fabrikasına doğal gaz sistemini zaten kurdu. Dağıtım firması ihaleyi yaptıktan sonra alt yapı için masrafını da üzerine koyarak doğal gazın evlere kaç TL'den verileceğini belirtecek.
Zonguldak ve ilçelerindeki belediyeler ile Bartın Belediyesi bu kararı mecliste bu hafta içinde alacaklar. Yatırım programı bu ayda alınıyor. Bilindiği gibi hava kirliliği şehrimizde had safhada. Bizim ilimizde enerji sektöründe kömürümüz var. Bu kömür ERDEMİR ve KARDEMİR'e veriliyor. Şehirde yakılan kömür yüksek kalorili olarak kullanılmıyor. Doğal gazın ilimize gelmesi kömürü etkilemeyecektir. Geçen hafta ilimize 3 kişilik ekip geldi. Olumlu buldular. Olumsuz olsaydılar meclis kararı istemezlerdi. Hava kirliliğini hep yaşıyoruz. Yarınlara iyi bir Zonguldak bırakmak istiyoruz" dedi. AK Parti Meclis grubu adına bir konuşma yapan Abdullah Karagüzel de, bu kararı desteklediklerini açıkladı. CHP Meclis Üyesi Hüsnü Meydan da, bazı yurt dışı ülkelerde ve Muğla'da yapılan uygulanan termik santralın buharında ısı sağlanarak evlere bağlanması önerisi de olumlu bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun belediye meclisinden istediği ilimize doğal gaz gelmesi ile ilgili karar oybirliğiyle kabul edildi.