Zongul'dak ve Bartın'da doğalgaz dağıtım işini yapacak olan Akmercan Batıkaradeniz Doğalgaz Dağıtım Ltmd. Ştri. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na lisans başvurusunda bulunmasının ardından yatırım sürecini başlattı.

Akmercan Batıkaradeniz Doğalgaz Dağıtım'ın Bölge Müdürü Bekir Selçuk, son çalışmalar hakkında Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i bilgilendirdi. Başkan Akdemir'i ziyaret eden Selçuk, Zonguldak ve Bartın illerini en kısa sürede doğalgaza kavuşturmayı planladıklarını belirtti.
    Mayıs ayında alt yapı çalışmasına başlamayı planladıklarını belirten Bekir Selçuk, Çaydamar mevkiinden şehre doğalgaz girişinin yapılarak ilk etapta Bahçelievler ve 467 evler olmak üzere iki bölgede çalışmaya başlanacağını duyurdu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile sıcak ve samimi bir görüşme yaptığını ifade eden Selçuk, belediyenin bütün birimleriyle uyumlu bir çalışma yapacaklarını kaydetti.
    Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de Zonguldak'ın bir an önce doğalgaza kavuşması gerektiğini bu konuda ilk çalışmaların yakın zamanda başlayacak olmasının güzel bir gelişme olduğunu ifade etti.