CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, DPT verilerinde Zonguldak’ın 21. sıradan 27. sıraya düştüğüne dikkat çekti.

Köktürk, bu düşüşün CHP iktidarında durdurulacağını belirterek “Bu nedenle AKP iktidarı gitmeli” dedi.


Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) illerin ekonomik ve sosyal gelişmişlik sıralaması ile ilgili 2010 yılı verilerine bakıldığında Zonguldak’ın AKP iktidarı ile birlikte ağır bir gerileme dönemi içerisinde olduğu açıkça görülmekte olduğunu ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, bu gidişin CHP iktidarıyla değişeceğini vurgularken şöyle dedi:

“DPT’nin 1996 yılı verilerine göre; illerin ekonomik ve sosyal gelişmişlik sıralamasında 19. olan Zonguldak, 2003 yılı verilerine göre 21. sırada yer almıştır. Ancak, AKP’nin tek başına iktidarının sürdüğü 2003 – 2010 yılları arasında 6 basamak birden düşerek 27 sıraya gerilemiştir.

DPT tablosu tümüyle incelendiğinde, illerdeki ekonomik ve sosyal gerilemelere bakıldığında, Zonguldak en fazla basamak düşen illerin arasında yer almıştır. Buna karşılık örneğin çevremizdeki illerde BOLU 2003 YILINDA 14. sıradayken, 2010 yılı verilerine bakıldığında 5 basamak birden yükselerek gelişmiş iller arasında 9. sıraya yükselmiştir.

DPT’nin verileri AKP iktidarında Zonguldak’ın ne kadar düşürüldüğünün açık kanıttır.

Maalesef; AKP iktidarında genel bütçeye verdiğinin yarısını bile alamayan Zonguldak, unutulmuştur, dışlanmıştır. Zonguldaklının beklenti ve umutları göz ardı edilmiştir. 

Zonguldak’ın daha fazla basamak düşmeye, daha fazla gerilemeye tahammülü yoktur. Bu nedenle AKP iktidarı gitmeli, emeğe ve emeğin başkentine daha fazla sahip çıkacak yeni bir iktidar kurulmalıdır. CHP ülkemizin ve Zonguldak’ımızın sorunlarını çözmeye taliptir ve kararlıdır.”