Zonguldak Nesil Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ekibi’nin Makedonya’nın Ohrid kentinde yapılacak olan Uluslar arası Halkoyunları Festivaline katılmak üzere 46 kişilik ekiple yola çıktıkları şöyle bildirildi:

İlimizi  yurt içinde gerekse yurt dışında başarı ile temsil ettiklerini belirten Nesil Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Hikmet Bankoğlu kafilenin hareketinden önce yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi.  

“22-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Makedonya’nın Ohrid kentinde düzenlenecek olan Uluslar arası Halkoyunları festivaline katılmak için bu gün yola çıkıyoruz. Bu festival öncesinde ekiplerimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmesi için çok çalışarak  iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yaklaşık bir haftalık bir seyahat olacak Geçen sene Bulgaristan’ın Varna Kentinde düzenlenen festivaldeki başarılarımızdan dolayı Uluslar arası Festival Organizasyonu bu sene Macaristan Ohrid’e davet etti. Yola 46 kişilik kafile ile çıkıyoruz kafilenin hemen hemen hepsi dansçılardan oluşuyor. Festivale Zonguldak Artvin ve Trabzon Kız Ekibi ile katılıyoruz. Kafilemiz ağırlık olarak gençlerden oluşuyor Geçen sene Bulgaristan’da gösterdiğimiz başarıyı inşallah burada da göstereceğiz. Ayrıca bir akşam Üsküp’te Konaklama yapacağız ve dönüş yolunda Selanik’te Atamızın Evini ziyaret edeceğiz. Orada ilimiz ve Ülkemizi elimizden geldiğince iyi şekilde temsil edip dönmeyi hedefliyoruz.