Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, şehirdeki kamu kurum ve kuruluşlarının doğrudan temin yoluyla alabilecekleri malzemeleri Zonguldak esnafından alması çağrısında bulundu.

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, yaptığı açıklamada, Zonguldak’taki kamu kurum ve kuruluşlarının açtıkları ihaleleri il dışındaki firmaların kazanması durumunda şehre hiçbir faydasının olmadığına dikkat çekti.  Türkiye Taşkömürü Kurumu, İl Özel İdare, Milli Eğitim ve bunun gibi kurumların doğrudan temin yöntemiyle alınabilecek malzemelerin alımında bile ihaleye çıktıklarını, bu ihalelerin bir çoğunu il dışındaki firmaların kazandığını belirten Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, “İl dışındaki firmaların kazandıkları ihalelerin ne Zonguldak esnafına ne de vatandaşımıza bir yansıması oluyor. Zonguldak’taki firmalardan temin edilebilecek ürünlerin alımında bile dışardan gelen firmaların tercih edilmesi Zonguldak ekonomisine zarar vermektedir. Kurumların doğrudan temin yöntemini kullanarak şehir içindeki firmalardan alım yapmaları durumunda Zonguldak ekonomisi canlanacak, istihdama katkısı olacak, vergi oranımız yükselecektir. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarına buradan çağrıda bulunuyoruz. Tüccarlarımıza sahip çıkalım, Zonguldak kazansın” dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, Oda olarak kamu kurum ve kuruluşları nezdinde girişimlerde de bulunacağı belirtti.

 

(Haber Merkezi)