Zonguldak'ta etkili olan fırtına ve sağanak yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çöplerin limana dolması nedeniyle tekne sahibi balıkçılar isyan etti. 
Sıcaklıkların düşmesi nedeniyle Zonguldak'ta sağanak yağmur ve fırtına etkili oldu. Liman Caddesi'ndeki kafeler ise sandalyelerini toplamaya fırsat bulamadan fırtına ve yağmura teslim oldu. Okuldan çıkan öğrenciler ise şemsiyesiz sokağa çıkınca ıslanmaktan kurtulamadı. 
Liman Caddesi'ndeki istinat duvarları ise dalgaların sahil yoluna vurmasına engel olamadı. Birçok vatandaş yağmurdan korunmanın çaresini ararken, balıkçılar limanın çöple dolmasından isyan etti. Derelerin getirdiği çöplerin balıkçı teknelerine zarar verdiğini dile getiren 50 yaşındaki Saadettin Karabulut, "Her yağmur yağdığında fırtına çıktığında böyle oluyor. Buraya çöpler doluyor ve biz iş yapamıyoruz. Teknelerimiz zarar görüyor. Buraya bir Allah'ın kulu da gelmiyor. Belediye çöpçüleri buraya gelip çöpleri temizlemiyor" diye konuştu. 
25 yıldan bu yana balıkçılık yaptığını aktaran Aydın Kayıkçı, çöpleri tekrar denize atmalarına rağmen sonucun değişmediğini belirtti. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'e sitem eden Kayıkçı, "Çöpler buraya geliyor. Denize atıyoruz ama tekrar geri geliyor. Çöpçüler gelip temizlemiyor. Belediye duyarsız kalıyor" dedi.   Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri fırtınanın hızının saatte 60 kilometreyi bulduğunu, 6 derece olan hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde artacağını belirtti. Limanda ise fırtına nedeniyle dalgaların boyu zaman zaman 10 metreyi buldu. Yetkililer, vatandaşların tedbirli ve duyarlı davranması gerektiğini bildirdi.