Kdz. Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı Kdz. Ereğli’de yaşanan büyük ekonomik çöküntüyü şöyle dile getirdi:

 

“Bugün bölgemizde ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşanmaktadır. Siftah yapamadan iş yerlerini kapayan, alacaklarını tahsil edemediği için borçlarını ödeyemeyen, hali hazırda ki işlerini kaybederek bu yüzden sıkıntı içerisinde olan birçok esnafımız ve tüccarımız bulunmaktadır.  Bölgemizde bununla birlikte işsizlik de artmaya devam etmekte olup, bütün bunlar göz önüne alındığında ilimiz kalkınma ve gelişme konusunda birçok ilden geride kalmıştır.”

 

 

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Gülüç Beldesi’ndeki Anadolu Oteli’nde verdiği iftar yemeğinde konuşan TSO Meclis Başkanı ve işadamı Faruk Yazıcı, Ramazan ayı ve oruç ile ilgili görüşlerini uzun sözlerle dile getirdikten sonra sözü bölgeye ve ilçeye getirerek şöyle dedi:

 

BİRÇOK İLDEN GERİ KALDI

“Bugün bölgemizde ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşanmaktadır. Siftah yapamadan iş yerlerini kapayan, alacaklarını tahsil edemediği için borçlarını ödeyemeyen, hali hazırda ki işlerini kaybederek bu yüzden sıkıntı içerisinde olan birçok esnafımız ve tüccarımız bulunmaktadır. Bölgemizde bununla birlikte işsizlik de artmaya devam etmekte olup, bütün bunlar göz önüne alındığında ilimiz kalkınma ve gelişme konusunda birçok ilden geride kalmıştır. 

 

“HEM FİKİR OLMALIYIZ”

Gerek ilçemizin gerekse ilimizin kalkınması ve böylelikle ulusal kalkınma hamlesine katkıda bulunabilmemiz için, var gücümüzle çalışarak, tüketen değil üreten bir il olma gayreti içerisinde bulunmamızın önemi hepinizin malumudur. Bu noktada yapılması gerekenlerin başında bölgesel ihtiyaçlarımız konusunda hemfikir olmamız ve çalışmalarımızı elbirliğiyle devam ettirmemiz gelmektedir.

 

“GÖZ GÖZE GELMEDEN SATIŞ”

Bugün ticari potansiyelimizin artması için, yeni pazarlara açılmamız gerekmektedir. Eski tip esnaflık yerini kurumsal ve profesyonel esnaflığa bırakmıştır. Artık firmalar satışlarını web siteleri üzerinde müşterileriyle göz göz gelmeden yapabilmektedir. Ürünler kaliteli, ucuz ve kapıda teslim edilecek şekilde tüketicilerimizin evlerine kadar gelmektedir. Şirketlerimizin, esnaflarımızın gelinen süreçte ki bu değişimi de göz önüne alarak sürekli kendilerini yenilemeleri ve bu noktada çalışmalarını hızlandırmaları önem arz etmektedir. Amacımız bölgemizin gelişmesi ve kalkınması konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışmamızın yanı sıra, işletme sahiplerimizin de kendilerini ve firmalarını yenileyerek gelişime ayak uydurmaları konusunda bilinçlendirilmelerine katkıda bulunmaya çalışmaktır.

 

“ESNAF KENDİNİ YENİLEMELİ”

Öncelikle bölge insanımızın yerel esnafımızla olan ticari münasebetlerinde birbirlerine destek olmaları gerektiği düşüncemizi dile getirmek isterim. Ben değil biz olgusunun geliştirilebilmesi için öncelikle yapılması gereken bölgemizde ki toplumsal barışın, birlik ve beraberlik mesajlarının gerçeğe dönüşmesi konusunda adımlar atılmasıdır. Esnafımız kendini yenilemeli, gelişen ve değişen ticari hayata uyum sağlayabilmelidir. Fahiş fiyatlardan ürün satmak yerine kaliteli ürün ve buna bağlı olarak güven satmak hepimizin düsturu olmalıdır. Vatandaşımızın alışverişlerinde öncelikle bölge esnafımızı, yerel ticarethanelerimizi tercih etmesi ancak bu şekilde sağlanabilecektir. Bu vesileyle bir araya gelmemize vesile olan Ramazan ayının, sıkıntısını çektiğimiz konuların çözümü noktasında hepimize yarar getirmesini diliyorum.

 

CANSUYU PROJESİ

Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak göreve geldiğimiz son 2 aylık süreç zarfında faaliyetlerimizi bölgemize fayda sağlayabilme düsturuyla gerçekleştirmeye çalışmaktayız.  Oda olarak Kdz.Ereğli'deki tüm Banka Müdürleri ve bu bankaların Genel Müdürlüklerinden yetkililerinin de davetli olduğu "Kdz.Ereğli için Cansuyu" konulu bir toplantı tertip ettik. Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız da katılımıyla gerçekleştirilen toplantımızda alınan kararların ve dile getirilen konuların takipçisi olmaya devam ediyoruz.

 

REKTÖRE TEŞEKKÜR

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Ereğli yerleşkesinde prefabrik yemekhane ve kantin binası yapımı için Sayın Rektörümüz ve Yönetim Kurulu Başkanımız tarafından bir protokol imzalandı. Bu protokol ile Ereğli yerleşkemize toplam 775 metrekare kapalı alandan oluşan 200 kişilik öğrenci ve 80 kişilik personel yemekhanesinin yanında 120 kişi kapasiteli bir öğrenci kantini kazandırılacak. Burada sayın rektörümüze ilçemize olan sıcak ilgisi ve desteğinden dolayı teşekkür etmek isterim. Bugün, fert ve toplum olarak birbirimizi anlamaya, birbirimize karşı dürüst olmaya, sevgi ve saygı göstermeye; elimizdeki malı, gönlümüzdeki sevgiyi, zihnimizdeki bilgiyi ve duamızı paylaşmaya; kişisel zaaflarımızdan kaynaklanan eksikleri ve hatalarımızı gidermeye, kaynaşmaya, karşılıklı saygı ve sevgi içinde kardeşlik bağlarını güçlendirmeye ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız var.

 

ÇEKİ DÜZEN VERME ZAMANI

Ülkelerin ve insanların açgözlülüğünün dünyayı yaşanmaz hale getirdiği 21.Yüzyılda insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyin birbirimizi sevme ve sayma olduğunu hepimizin görmesi gerekmektedir. Dünyanın gelip geçici çıkarları için, belki bir incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden dolayı birbirimizi incitip kırmaktayız. En büyük irfan kişinin kendi eksikliğini görmesidir. İşte Ramazan ve oruç bize kendimizi tanıma, kendimizle yüzleşme, kendimizi sorgulama fırsatı veriyor. Bu nazarı itibarla bu mübarek ay kendimize çeki düzen verme zamanıdır. Ramazan ayı insanların birbirlerini daha iyi anlamalarına, birbirlerine destek olmalarına olanak sağlaması nedeniyle de toplumsal paydaşların sağlanması ve birlik beraberlik ortamının kuvvetlenmesi konusunda da bizlere yol gösterici olmaktadır. Bütün dileğimiz ülkemizin ve bölgemizin güçlü olmasıdır. Devletimizin güçlü, milletimizin refah içinde yaşayan huzurlu bir ülke olmasını arzuluyoruz. Bunların sağlanması noktasında içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayını da fırsat bilerek kendi içimizdeki kırgınlıkları, anlaşmazlıkları, problemleri bir an evvel çözmeli, düşmanlık etmeden, birbirimizin ayağına çelme takmadan, ülkenin birliği ve bütünlüğü için doğru ve güzel olanda hep beraber birleşmeli, bu güzel vatanımızın nimetlerini, çocuklarımızla, gelecek kuşaklarla birlikte saadetle yaşamaya çalışmalıyız"