CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak İl Örgütü olarak ilçe kongrelerini geniş bir katılımla ve demokratik olgunlukla tamamladıklarını belirterek, “27 Aralık’ta İl Kongremizi yaparak yeni bir heyecan, yeni bir ruh ve coşkuyla, eksiklerimizi tamamlayarak Zonguldak’ta birinci, Türkiye’de iktidar olmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

 

Turpcu konuşmasının devamında şunları söyledi;

 

“Önceki hafta sonu Kilimli İlçe Kongremizi, geçtiğimiz hafta sonu da Gökçebey, Devrek, Çaycuma, Kozlu, Alaplı, Merkez ilçe ve Ereğli İlçe kongrelerimizi tamamladık. Genel Seçimlerin 1 Kasım’da tekrarlanması nedeniyle genel kurul sürecimiz aksadığı için ilçe kongrelerimizi aynı günlere sıkıştırmak zorunda kaldık. Bu nedenle 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirecek Danışma Kurulumuzu yapma imkanını bulamadık. İlçe kongrelerimizde, 1 Kasım seçiminin sonuçlarını kısmen de olsa tartışmış ve değerlendirmiş olduk. İlçe kongrelerimizi delegelerimizin hemen hemen tamamının ve üyelerimizin de bir kısmının katılımıyla tamamladık. 8 ilçemizin 4’ünde ilçe başkanlarımız değişti. 3 arkadaşımız yeniden aday olmazken 1 arkadaşımız az farkla görevini yeni arkadaşımıza devretti. Diğer 4 arkadaşımız ise görevine devam ediyor. Tüm ilçelerimizde yönetim kurullarımızda ciddi oranda değişiklikler oldu. Tüm kongrelerimizi demokratik bir olgunlukla tamamladık. Adaylarımız birbirlerine karşı hiçbir saygısızlık yapmadı ve kıracak söz söylemedi. Herkes kendi projelerini ve yapmak istediklerini anlattı. Seçimlere, kazanan-kaybeden olarak bakmadıklarını ve görevlendirme olarak algıladıklarını vurguladılar. Kongrelerimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışma duygularımızı ve mücadele azmimizi güçlendirdik. Tabii ki zaman zaman sesimizi de yükselttik. Tüm adaylarımıza ve katılımcı arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Zonguldak’ın CHP’ye ihtiyacı var. Çünkü Zonguldak’ın acilen çözülmesi gereken sorunları var.

Zonguldak göç veriyor, Zonguldak huzursuz. Çünkü Zonguldak’ta çok işsiz var. Emekli sayısı çalışan sayısını geçen Zonguldak’ta, yoksulluk hızla artıyor. Ticaret hacmi daralıyor, esnaf kepenk kapatıyor.

Zonguldak’a yatırımcı gelmiyor. Çünkü Zonguldak’ın ulaşım sorunu var. Yollar, tüneller bitmek bilmiyor. Teşvikler hiçbir işe yaramıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarihinin en az sayıda işçisiyle (8 bin 800), en düşük üretimini yapıyor. (üretimin 2015 yılı sonunda 1 milyon tonun altında olacağı tahmin ediliyor). Zonguldak üretmiyor. Ama Kardemir, Erdemir ve enerji santralleri ithal kömür tüketiyor. Enerji santrallerinin çevre kirliliği ve insan sağlığına zararları konusunda bölgede devletin ciddi bir çalışması ve denetimi yok. Üstelik yeni santral çalışmaları devam ediyor. Bölge insanının psikolojisi bozulmaya başladı ve göç hızlandı. Ülke geneline bakıldığında ise sadece dış politikadaki beceriksizlikler ve daralan ticaretin getireceği ekonomik sorunlar bile Türkiye’nin ve bölgenin CHP politikalarına ve CHP kadrolarına ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

 

Dün ekonomik politikalarımızı kopya edenler, en kısa sürede diğer alanlarda da CHP politikalarına dönmek zorunda kalacaklar. Ama bu kadrolarla, bu politikaları ne kadar uygulayabileceklerini en kısa sürede göreceğiz. Biz CHP olarak, Zonguldak kadroları olarak yarın iktidar olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’nin şiddetle CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. 27 Aralık’ta yapacağımız il kongremiz ile çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız”.