CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaretinde gelişmeleri değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Osman Yayla, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Arslan, İl yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte yaptığı ziyarette CHP Milletvekili Ali Koçal, ülke ve kent gündemine ilişkin önemli noktalara değindi. Koçal'ı, KGD Başkanı Atilla Öksüz, TGC İl Temsilcisi Osman Sav, dernek yöneticileri karşıladı. CHP Milletvekili Ali Koçal şunları söyledi:

"BASIN BİZE YOL GÖSTERİYOR"
"Gazeteciler olumlu eleştirileri sayesinde bize yol gösteriyor. Kentimizin çıtasını yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bizim en öncelikli amacımız bu. Sizlerin de amacı bu ki, KGD'yi kurdunuz. Zonguldak sorunlarını kamuoyuna sunup yetkilere yardımcı oluyorsunuz. Çok başarılı paneller hazırlıyorsunuz. Bunlar güzel şeyler. Zonguldak'taki gazetecilerin bilgilenmesi ve daha iyi hizmet vermesi açısından çok iyi... Fakat bazı arkadaşlarımız gerçek habercilikten uzaklaşıp gazeteciliği farklı yollara götürüyor. İsteyen gazete açabiliyor. Bu doğrultuda Zonguldak'taki gazete sayısının oldukça fazla olduğunu düşünüyorum. Bu kadar çok gazeteyi biraz daha azaltıp kaliteyi yükseltmenin yolları aranmalı."

"HİZMET YAPILSIN, AMA USULÜNCE"
"Trafiğin düzenlenmesi için Asma Deresi'nin üzeri kapatılıyor. Bu çok güzel bir şey… Sonuç itibariyle trafik rahatlayacak. Ama unutulmaması gerek bir şey var. Zonguldak sel bölgesi... Yeni yapılan köprünün ayakları mümkün olduğunca sağlam yapılmalı. Yarın kentimizde tekrar sel felaketi yaşanırsa ne olacak? İktidar partisi bizler için 'hizmete karşı' diyor. Biz hizmetin usulü ile yapılmasından yanayız. Bu konuda yeterli inceleme yapıldı mı? Fizibilite çalışmaları tamamlandı mı? Gökçebey'de Devlet Su İşleri (DSİ) kanal yaptı, ama sel aldı götürdü. Giresun'da da 3 tane köprünün 8'i yıkılıp gitti. Demek ki bir yerde yanlışlık var. Bu köprüde de inşallah öyle bir şey olmaz. Osmanlı döneminde yapılan köprülere dikkat edin. Hiç kemer dışında köprü yok. O zamanki de akıl, şimdiki de akıl. O zaman yanlış olan ne?"

"BÜTÜNLÜK İÇİN DAVET GEREK"

İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Bölge Müdürü Osman Sav'ın, "Zonguldak'taki siyasi hatalarda AKP kadar, CHP'nin de ana muhalefet partisi olarak suçu yok mu? Bakan veya Genel Müdür'den bir şey rica edileceği zaman iktidar ve muhalefet partileri birlik olup hareket eder. Zonguldak'ta neden bütünlüğü sağlayamıyoruz" şeklindeki sorusuna Ali Koçal; "Öyle bir şey olamaz. Sorunlarımız belli. Filyos Vadisi, Havaalanı ve Türkiye Taşkömürleri Kurumu  ile ilgili sorunlarımız var. İktidar Partisi bu sorunları çözemiyor. Verdikleri sözü tutmuyor. Biz bir yere gidilecekse, 'beraber gidelim' diyoruz. Ama çağrı gelmiyor" diyerek cevap verdi.