Toplam 11 ülkeden 120 araç ve 250 sporcunun katılımıyla 5 Mayıs tarihinde Strazburg'dan başlayacak olan Avrupa Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin etapları Fransa, Almanya, Avusturya, Slovenya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye, İsrail, Filistin ve Ürdün'de yapılacak. Türkiye ayağında 2 gün yarışlar Zonguldak'ta yapılacak.

 

DERNEK İŞİN İÇERİSİNDE

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, dünyanın gözünün üzerinde olduğu ralli yarışlarını 15 Mayıs tarihinde Zonguldak'ta olacağını ve bu yönde çalışmalar sürdürdüklerini bildirdi. Konuya ilişkin dernekten yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak, Zonguldak Valiliğinin adına Zonguldak organizasyonundan yetkili sorumlu Kozlu Kaymakamımız ve Vali yardımcısı olan Sayın Ahmet Karakaya, ile görüşmede hazırlıklar hakkında Bilgi alışverişinde bulunuldu. Büyüklüğüyle Uluslararası destek ve katılımıyla dünyanın en ilgi çeken bir sportif, rotanın geçtiği ülkelerin barışa ve tanıtımına yönelik dünya kamuoyuna dikkat çekici etkisiyle çok önemli bir organizasyondur.


"BÜYÜK BİR FIRSAT"


Bu yıl 5 Mayıs’ta Strasburg kentinden start alarak Balkan ülkelerinden sonra ilk defa Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Alaplı, Ereğli, Kozlu, Çaycuma Filyos ve Saltukova Havalimanı üzerinden yarış güzergahının devam etmesi bölgemiz açısından büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Avrupa birliği Bakanlığının desteklediği bu organizasyonun dünyaya verdiği önemli mesajlar arasında, geçtiği güzergahlarda Tarihi ve Coğrafi önem taşıyan, Turizm, Ekonomik ve Ekolojik değerleriyle önem arz eden bölgelerin gerekli yatırımlar bakımından kalkınmada ilgisizlikten geride kalmış veya az ilgi gören yörelerin de tanıtımı çok daha önemli olduğuna inanıyoruz.


HAVA ULAŞIMI VURGUSU

Avrupa penceresinden baktığımızda 500 bin insanın Avrupa'ya göç hikayelerinin yeşerdiği bu bölgenin Uluslararası bir havalimanın istenilen noktaya biran önce geçirilmesidir. Sürekli işleyip hava ulaşımı olan bir bölgeye yatırımcı her zaman çekecektir. Aksi taktirde 7 ay çalışan 5 ay çalışamayan tek noktaya ulaşımı olan bir meydana sahip bölgede yatırımcı için cazibesi olmayan bir durumdur. Avrupa Zonguldaklılar Derneği olarak hem. Avrupa’da ve Türkiye’de yaşayan tüm Bölge insanı adına başta Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz ve Kaymakamlarımız olmak üzere çağrıda bulunuyoruz. Tarihi bir fırsatı iyi değerlendirelim, böyle bir uluslararası basın ve medyanın adım adım takip ettiği organizasyonda elinizden geleni son noktasına kadar Vilayetimiz için tüm imkanların en iyi şekilde seferber edilerek bu büyük organizasyonun 2 Günlük Zonguldak ayağında gerekli çalışmaların en güzel şekilde yapılacağına inancımız sonsuzdur."