Zonguldak il genelinde 44 hareketli, 4 sabit, şehrin giriş ve çıkışlarına konuşlandırılan 4 plaka tanıma sistemi ile mobese sisteminin hizmet verdiğini açıklayan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, bu sistem ile suç oranının azalmasına sebep olduğu vurgulandı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilen 44 hareketli, 4 sabit, şehrin giriş ve çıkışlarına konuşlandırılan 4 plaka tanıma sistemi ile mobese sisteminin faaliyette olduğunu açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğünün mobese sistemi ile ilgili yaptığı duyuruda şu görüşlere yer verildi: MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) kurulduğu bölge için (il, ilçe, belde) kamera ile görüntüleme esasına dayalı güvenlik amaçlı kullanılan sisteme verilen isimdir. Kamera görüntüleme sistemi de diyebileceğimiz Mobese kurulduğu alandaki görüntüleme alt yapısı sayesinde bölgede oluşmakta olan olayların vuku anında kolayca gözlenmesine olanak verdiği gibi görüntüleri kayıt altına alarak daha sonra etraflıca incelenmesini sağlamaktadır.  Sistem bu yapısıyla caydırıcılık özelliği kazanarak suç oranının azalmasına sebep olmaktadır.
Zonguldak İlinde yapımına 2009 yılı içerisinde başlanan Zonguldak KGYS (Mobese) projesi 12 Aralık 2009 tarihinde geçici kabulü yapılarak hizmete başlamış olup, Şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilen 44 Hareketli, 4 Sabit ve şehrin giriş ve çıkışlarına konuşlandırılan 4 Plaka Tanıma Sisteminden oluşmaktadır.