Zonguldak Kent Konseyi Başkanı M.Yesari Sezgin, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Kent Konseyi'nin bir yıllık dönemini tamamlaması nedeniyle yapılan çalışmaları değerlendirdi. Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına, Sezgin'e, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanı Cansu Başdemir de eşlik etti. Başkan Yesari Sezgin, çalışmalarına kentin önemli sorunlarından biri olan Lavuar Alanı Projesi ile başladıklarını belirterek şöyle konuştu;

"FAALİYET VE PROJELERİMİZİ
HALK İLE PAYLAŞACAĞIZ"
"Bugün geldiğimiz noktada bu söz konusu alan için elimizde yarışma sonucu seçilen bir proje var. Kent Konseyimizin tespit ve önerileri doğrultusunda gerçekleşen bir yarışma ve bizim raporumuzda yer alan beklentilere büyük ölçüde cevap veren bir proje ortaya çıkmış durumda. Proje üzerinde ana kararları bozmayacak bir-iki küçük değişiklik yapılabilir, ancak artık orada ne olacağını hepimiz biliyoruz. Kent Konseyi olarak bu süreç içerisinde görevimizi yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Kurumsal yapımızın oluşturulması ilk sene içerisindeki çalışmalarımızda gerçekleştirildi. Eylül ayı içerisinde genel kurulumuzda 7 adet çalışma grubumuz oluşturuldu. Bu gruplarımız çalışmalarını periyodik olarak sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde de faaliyetlerini ve projelerini Zonguldak halkı ile paylaşacak. Kent Konseyimizin logosu açılan bir yarışma sonucu tespit edilmiş, Şubat ayından itibaren Zonguldak Kent Konseyimizin logosu yazışma ve etkinliklerimizde kullanılmaya başlandı. Faaliyetlerini önceki dönemlerde yürütmekte olan Kadın Meclisimizin yanında Gençlik Meclisimizin kuruluşu gerçekleştirildi ve Gençlik Meclisimizde faaliyetlerine Mart ayından itibaren başladı. Zonguldak'ta ilk kez Kent Konseyi bünyesinde mahalle meclisleri kurulması kararı alındı ve ilk mahalle meclisimiz Çınartepe'de kurularak çalışmalarına başladı. İkinci mahalle meclisimiz olan İnağzı Mahalle Meclisi de çalışmalarına başlamış bulunuyor. Kurumsal yapımız bu çalışmalarımız sonucu tamamlandı. Ağustos ayı içerisinde internet sitemizin hizmete girmesi ile birlikte önümüzdeki dönemde daha dinamik bir biçimde çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürmemiz mümkün olacak. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde özellikle yoğun olan Lauvar Alanı ile ilgili çalışmaların tamamlanması ve kurumsallaşmamızı büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki bir yıllık süreci de daha da aktif çalışmalar ile değerlendirmemiz mümkün olacak."
Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları şu şekilde anlattı;

"SOSYAL VE KÜLTÜREL
FAALİYETLERİMİZ"
"Yaklaşık 4 ay süreli 50 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkısıyla gerçekleştirildi. Eti Çocuk Tiyatrosu ile işbirliği yapılarak 'Pinokyo' adlı çocuk oyununun ilköğretim öğrencisi yaklaşık 1000 öğrenciye gösterimi ücretsiz olarak sağlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Gençlik Meclisimiz tarafından 1000 adet balon çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtıldı.
Kadın Meclisimiz Nisan ayında TBMM'yi ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Gençlik Meclisimiz Mayıs ayında Ankara'da toplanan Ulusal Gençlik Parlamentosu'na katılarak kentimizi temsil etti. Kültür, Sanat ve Eğitim Çalışma Grubumuz tarafından 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Edebiyat Günleri etkinliklerimizin ilki gerçekleştirildi. Dünya Çevre Günü'nde Gençlik Meclisimiz tarafından çevre temalı stant açıldı. Ayrıca kordonboyunda gençlerimiz tarafından çocuklarımız için ücretsiz yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi. Çevre Çalışma Grubumuz tarafından 'Naylon Poşete Hayır Kampanyası' gerçekleştirilmiş ve bu kapsamda 100'ün üzerinde bayana file üretimi kursu verildi."

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA
SUNULAN ÖNERİLERİMİZ"
"Zonguldak Lavuar Alanı için hazırlanan raporumuz, otopark sorununun çözümü için önerimiz, Milli Egemenlik Caddesi'nde kafelerin bulunduğu bölge ile karşısındaki otoparkın arasında üst geçit yapılması önerisi, Orta Kapuz Plajı olarak bilinen eski tersane tesislerinin bulunduğu koyda deniz sporları tesisi önerisi, İtfaiye Müdürlüğü personelinin sayı olarak yetersizliğinin yanı sıra trafik kazalarında kullanmak üzere İtfaiye Müdürlüğü-müzde hidrolik çalışan kesme ve açma araçlarının eksikliği giderilmesi görüşü, imar değişikliklerinde uyulması gereken esaslar hakkındaki önerilerimiz, limandaki tescilli şarjöman iskelenin onarımı için Valilik'e öneri, tescilli ağaçların envanteri ve plakalanması önerisi."