Ankara’da yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 64. Genel Kurulunda Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey üyeliği görevine seçildi.

365 oda ve borsadan bin 555 delegenin katılımı ile gerçekleşen Genel Kurulda yapılan seçimlerde; TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Ticaret ve Sanayi Odaları konsey üyeliği görevine aday gösterilen ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Demir, 30 kişilik konseye üye olarak seçilme onurunu yaşadı.

 

1926 yılında kurulan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ikinci kez üye gönderen Zonguldak TSO, 2008 yılında önce 76 oda ve borsanın genel sekreterini Zonguldak’ta bir araya getirmiş, ardından da TOBB Batı Karadeniz İstişare toplantısına ev sahipliği yapmıştı.

 

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği görevine seçilen M. Salih Demir seçim sonrasında yaptığı değerlendirmede; amacının bölgenin dinamiklerini Ankara’da yapacağı temaslarda gündeme getirmek olduğunu ifade etti.

 

Salih Demir şöyle konuştu: “Son yıllarda oda olarak yürüttüğümüz çalışmaların neticesinde TOBB bünyesinde bölgemizi temsil etmek istediğimizi beyan etmiştik. Sayın Başkanımız da Ticaret ve Sanayi Odaları konseyinde bizlerle çalışmak istediğini beyan ederek aday gösterdi. Saygıdeğer delegelerimizin verdiği oylar ile üstlendiğimiz bu görevi layığı ile yerine getirmeye özen göstereceğim. Ulusal ve bölgesel sorunlarımızı her platformda gündeme getirmek, dikkatleri bölgeme çekmek öncelikli hedefimdir.“