Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKKA) sağladığı destekle yürütülen “Zonguldak Lezzet Atölyesi” adlı projenin çalışmaları kapsamında Türkiye’nin ünlü mutfak şefleri, yemek kitabı yazarları ve televizyon programcıları, Çaycuma’da faaliyet gösteren Zonguldak’ın tek doğal ve yöresel ürünlerinin satışını yapan Aynur Abla’yı ziyaret etti.
Lezzet ustalarına, işyeri sahibi Aynur Çakar ve eşi Şenol Çakar tarafından Çaycuma’nın ünlü manda yoğurdunun yanında, peyniri, sucuğu ve kavurması ikram edildi.
Manda yoğurdunu lezzet ve kıvam olarak çok beğenen ustalar, Çakar çifti ile ürünlerin üretimi, saklanması ve pazarlanması hakkında görüş alışverişinde bulunarak, endüstriyel üretim yaptıkları takdirde kendilerine yardımcı olacaklarını ifade ettiler. 
Ziyarette, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap ve Şube Müdürü Kürşat Coşgun da hazır bulundu. 
Değerli lezzet ustalarını işyerlerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Aynur Çakar, projenin Zonguldak’ın yöresel ürünlerini, özellikle Çaycuma’nın manda yoğurdunu tanıtmada etkili olacağını ifade ederek, programı gerçekleştirenlere teşekkür etti.
Projenin Zonguldak’ın yöresel ürünlerini ve yemeklerini, doğal ürünlerinin tanıtılması, ürünlerin zenginleştirip farklı damak tatlarına hitap etmesi için hazırlandığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Kürşat Coşgun, “Projemizin bir ayağı lezzet turuydu. Bu kapsamda Çaycuma, Devrek ve Ereğli’deki doğal ürünler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bilgi alışverişi ve ürünlerin pazarlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuluyor. Bu turlar projenin sadece bir bölümü. Önümüzdeki ay İzmir’de gerçekleştirilecek fuara katılarak ilimize has yöresel yiyeceklerin tanıtılmasını sağlayacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)