Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek Başkan Şerafettin Nas ile görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyarete; Genel Başkan Alabaş'ın yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ve Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral katıldı.

 

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, dünyada taşkömürü fiyatlarının hızla arttığını ve Türkiye'nin yıllık 20-25 milyon tondan fazla taşkömürü ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, taşkömürü ihtiyacının en az yarısının Zonguldak Havzası'ndan kamu ve özel sektör olarak karşılanabileceğini söyledi. Alabaş, En kısa sürede üretim artışını sağlayabilecek Kurum TTK'dır. Çünkü uzun zamandır hazırlıklarını sürdürüyor. Dünyada ve Türkiye'de kömür fiyatlarının hızla arttığı bu süreç bölge için şanstır. Bu şansı değerlendirmek ve üretim artışını sağlamak için TTK'nın işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor. TBMM'yi ziyaret ederek Zonguldak, Bartın, Karabük milletvekillerimize durumu anlattık ve bir rapor sunduk. TBMM'de grubu bulunan partilerimizin Zonguldak il yönetimlerini ziyaret ettik. Valimizi bilgilendirdik. Sivil toplum ve meslek örgütlerimize de konuyla ilgili bilgi vermek ve görüş paylaşmak istediğimiz için sizleri ziyaret ediyoruz. Bizden, Zonguldak'tan yana bir dönemdeyiz. TTK'ya, taşkömürü üretimine siyasetçilerin, bürokratların, bölgemizdeki tüm sivil toplum ve meslek örgütlerinin sahip çıkmasını istiyoruz dedi.

 

Alabaş, sendikaları tarafından TTK ile ilgili projeksiyonu içeren raporu Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin sundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, TTK'ya işçi alınması gerektiğini üstüne basa basa tekrarladı. Nas sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Diğer sorunlarımız bir yana herkesin beklentisi TTK'ya işçi alınmasıdır. Bu işin iknası falan olmaz. İktidar-muhalefet bir araya gelsin Ankara'yı ikna etsin. Siyaset onun için var. Tekrar ediyorum, TTK'ya işçi alınmalıdır. GMİS, Zonguldak'ın olmazsa olmazıdır. Zonguldak, madene dayalı. Göç alan il göç veren duruma geldi. Aralıklarla işçi alındı ama işçi açığı hızla yükseliyor. Kurumu yönetenlerin de dikkatini çekmek gerekiyor. TTK'nın işçi açığının acilen giderilmesi lazım. TTK'ya işçi alınmalıdır. Herkes durumu biliyor. Siyasetçilerimiz çıkıp ikna etmemiz gerek diyorlar. İknası falan yok. Siyasetçiler gitsinler Ankara'yı ikna etsinler. Zonguldak bunu ivedilikle bekliyor. Sorunları biliyorlar, çözümünü de söyledik. Bunu bilenler, gidecekler Ankara'daki yetkilileri ikna edecekler. Siyaset bunun için var. Bu kurum için her türlü fedakarlığı, her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Ereğli, Alaplı, Devrek ve Gökçebey Muhtarlar Dernekleri olarak her türlü fedakarlığı yaparız. Ben elimi değil gövdemi taşın altına koyarım. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bizim gündemimiz, buranın işi, ekmeği, aşıdır. Burada bu kömür varsa çıkarılsın. İşçi alınsın. Cakla cukla bu iş olmaz. İkna edilecekse gitsinler ikna etsinler. Maliye mi ikna edilecek, Hazine mi ikna edilecek. Edilsin. Sizin kadar bu konunun sorumluluğunu alacak kişiler de siyasetçilerdir. Ben bunu bilir, bunu söylerim. Yapacağız, edeceğiz demekle bu iş olmaz. İkna edilecek yer kalmadı. Daraldı, küçüldü. Siyasetçiler bunun önüne geçmeli. İktidarı-muhalefeti bir araya gelmeli TTK'ya işçi alınmalı. Tekrar ediyorum TTK'ya işçi alınmalıdır.