Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesinin Rusya’nın Rostov şehrinde yapılan 49. toplantısında Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesinin Başkanlığına seçildi ve komitenin ilk Türk Başkanı oldu. Toplantıya Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Rusya ve Sırbistan delegasyonları katılım sağladı. 

 

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle.

 

Karadeniz Ekonomik İşbirliği ülkelerinden 12 ülkenin 23 üyesinden oluşan komisyon, KEİPA Türkiye Delegasyonu Üyesi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı Komisyon Başkanı olarak, Ekim 2017 – Ekim 2019 tarihleri arasındaki iki yıllık dönem için seçti.

 

Ulupınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonunun 49. toplantısı için Türkiye Delegasyonu ile birlikte Rusya’nın Rostov şehrinde resmi ziyarette bulunduk. Toplantıda komisyon üyeleri 2 yıllık yeni dönem için şahsımı başkanlığa layık gördüler. Bahşedilen bu görevden dolayı herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Komisyona ilk Türk başkan olarak görev yapmaktan da büyük bir onur ve gurur duyacağım. Bundan sonra gerçekleştirilecek tüm çalışmalarda Türkiye’ yi en iyi şekilde temsil ederek bize verilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.    

 

Ayrıca toplantıda, KEİ Üye Devletlerinde Genç Aileler için Sosyal Koruma ve Yardımlar konusundaki rapor 160/2017 sayılı tavsiye kararı sunuldu. Komisyon üyeleri, 28-30 Kasım 2017 tarihlerinde Kiev’de düzenlenecek olan 50. Genel Kurul’un değerlendirmesine sunulacak olan KEİ Üye Devletlerinde Genç Aileler için Sosyal Koruma ve Yardımlar hususundaki, raporu ve 160/2017 sayılı tavsiye kararını da müzakere ederek kabul etti.