Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, 2011 yılında, pilot il seçilen Zonguldak'ta nüfus ve konut sayımı yapılacağını bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada pilot il seçilen Zonguldak'ta sayım yapılacağını bildirdi. 2011 yılında Zonguldak Merkez Bahçelievler Mahallesi, Alaplı Merkez Tepeköy Mahallesi ve Devrek Mumcuoğlu köylerinde pilot çalışma yapılacağının açıklandığı açıklamada şöyle denildi:
"Ülkemizde yaşayan nüfusun yerleşim yeri ayrımında büyüklüğü 2007 yılından itibaren Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden (ADNKS) elde edilmekte olup, demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile konutlara ilişkin bilgiler nüfus sayımları ile belirlenmektedir. Bugüne kadar düzenli aralıklar ile nüfus sayımları gerçekleştirilmiş, plan ve programlar bu sayımların sonuçlarına göre yapılmıştır. Gelecek nüfus sayımı, '2007-2010 Resmi İstatistik Programı' kapsamında idari kayıtlara dayalı olarak 2011 yılında gerçekleştirilecektir. 2011 Nüfus ve Konut Sayımı, idari kayıtlar, ADNKS ve Ulusal Adres veri tabanındaki bilgilere dayalı olarak yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılacaktır. Bu kapsam alanda kullanılacak soru kağıdı, sayıl bölgelerinin oluşturulması, sayımda kullanılacak formların uygulanabilirliği, soru kağıdında yer alan soruların anlaşılırlığı ile cevap seçeneklerinin yeterliliğinin, soru kağıdının genel tasarımının değerlendirilmesi ve soru kağıdının ortalama cevaplama süreleri, sayımda kullanılacak formların uygulanabilirliği ve yeterliliği ile veri giriş programlarının test edilmesi amacıyla pilot sayım çalışması yapılacaktır. Söz konusu çalışma, 81 ile merkezi, her ilden bir ilçe merkezi ile 26 istatistiki bölgede bulunan 2 köyde yapılacak olup, alan uygulaması Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştirilecektir. Bu amaçla Zonguldak Merkez İlçe Bahçelievler Mahallesi, Alaplı İlçe Merkezinde Tepeköy Mahallesi ve Devrek İlçe Mumcuoğlu köylerinde pilot çalışma yapılacaktır. Vatandaşlarımızın pilot sayımda görev alacak TÜİK personellerine yardımcı olmaları çok büyük önem arz etmektedir."