Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti.
Milletvekili Ulupınar, ziyarette yaptığı konuşmada, “İçişleri Bakanlığımız yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz için sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile onların sıkıntılarını giderecek çalışmalar içerisindedir. Avrupa’nın değişik ülkelerinde ekmek parası için çalışan gurbetçi hemşehrilerimizin sıkıntılarını gidermek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Zonguldaklı hemşehrilerimizin büyük bir çoğunluğu Almanya’da bulunmaktadır. Bunun için Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak’la bir istişare içerisindeyiz” dedi.
Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ise, “Mayıs ayından beri yürütmüş olduğum bu görev için Almanya’da bulunan bütün kardeşlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu görev için öncelikli olarak Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, Kaymakamlıklar ve Belediyeler, Bülent Ecevit Üniversitesi yönetimi ile dernek olarak ziyaretlerde bulunduk. Sadece 327 bin Zonguldaklı vatandaşımız yurt dışında yaşamaktadır. Bunun büyük bir bölümü, Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok yerinde gurbette ekmek parası için çalışan vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın büyük bir bölümü yaz tatillerinde memleket hasretliklerini giderebilmekte ve bu yoğunluk sebebi ile bazı sıkıntılar yaşamaktadır. 
Bu sebepten dolayı İçişleri Bakanlığımızın bu konuları gidermek ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına bir çalışma başlatmış bulunmaktadır. Bu konular üzerinde Sayın Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’a bilgi vermek adına bu ziyareti gerçekleştirdik. Sayın Valimiz Ali Kaban’a Almanya ziyaretleri sırasında bir dizi sıkıntılarımızı aktardık. Kendileri de bu konularla yakinen ilgileneceklerini söylediler. 2014 yılı içerisinde ‘Zonguldak Ofisi’ açılması konusunda karşılıklı olarak destek vereceklerini belirttiler. Bu çalışmanın sadece Zonguldak halkına değil, yurt genelinde de yaygınlaştırılması konusunda Vekilimiz Özcan Ulupınar’dan destek istedik. Almanya doğumlu olan Sayın Vekilimize şimdiye kadar vermiş olduğu her türlü desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.