• Hizmet verdiği tüm illerde kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Başkent EDAŞ, Zonguldak’taki çalışmalarına elektrik dağıtım faaliyetlerinin özel sektöre devredildiği 2009 yılından bu yana aralıksız devam ediyor

*

Başkent EDAŞ elektrik dağıtım faaliyetlerinin özel sektöre devredildiği 2009’dan 2021 yılı sonuna kadar Zonguldak özelinde 854 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdi.

Elektriğin modern hayatın her aşamasında taşıdığı önemin bilinciyle çalışmalarını sürdüren Başkent EDAŞ, mevzuata tam uyumla yerine getirdiği faaliyetleri çerçevesinde yeni yatırımları devreye aldı, ayrıca şebeke ve ekipmanların bakımlarını da tamamladı.

Bu kapsamda 854 milyon lira tutarındaki yatırımlara ek olarak şirket, 2017-2021 yıllarını kapsayan yaklaşık 61 milyon lira bütçeli bakım çalışması gerçekleştirdi. Bakım çalışmaları kapsamında 17 bin 291 kilometre havai/yeraltı şebeke hattı bakımı ile 21 bin adet donanım ve şebeke unsuru iyileştirildi.

Ana sorumlulukları arasında elektrik dağıtım şebekesinin; işletilmesi, olası yıpranmalara karşı bakımı, sel, yoğun kar, fırtına gibi doğa olayları veya 3. şahıs kaynaklı arızaların onarımı ve artan enerji talebine yönelik yatırımların gerçekleştirilmesi gibi faaliyetler bulunan şirket, devir tarihinden bu yana Zonguldak’ın gücüne güç kattı. 

  • Yeraltı hat uzunluğu 7,5 katına, kurulu güç 2 katına çıkarıldı

Başkent EDAŞ bu süreçte yeraltı şebeke uzunluğunu %650 oranında, trafo kurulu gücünü ise %117 oranında artırarak ihtiyaca yönelik çözümler sundu.

Bu kapsamda, Zonguldak’a 426 megavat kurulu gücünde olan 688 adet trafo, 905 kilometre yeraltı alçak gerilim hattı, 433 kilometre yeraltı orta gerilim hattı, 1.405 kilometre havai alçak gerilim hattı ve 791 kilometre havai orta gerilim hattı şebeke unsurlarını elektrik dağıtım şebekesine ilave edildi.

Şebeke bakım ve arıza işlemlerini de aynı kalite ve özveriyle karşılayan Başkent EDAŞ, 13 yıldır hizmet verdiği Zonguldak’ta 126 bin 219 adet arızaya hızla müdahale ederek enerji arzı ve sürekliliğini sağladı.

  • 1.6 milyonu aşkın müşteri talebi karşılandı

Şirket, hem artan enerji talebini karşılamak hem de doğası gereği süresi ve zamanlaması belirsiz olan arıza kaynaklı plansız kesintileri engellemek için yatırımlarını sürdürdü.

Yatırımların devreye alınmasında saha çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği için zorunlu olan planlı kesintileri dikkatle gerçekleştiren Başkent EDAŞ, bu kesintilerin müşterileri olumsuz etkilememesi için kesintiye ilişkin zaman ve konum bilgilerini 48 saat öncesinden internet sitesinde paylaştı. İletişim ve adres bilgilerini güncel tutan müşterilerine de bu bilgileri kısa mesaj yoluyla iletti.

Başkent EDAŞ, planlı veya plansız kesintilerle birlikte müşterilerin ihtiyaç duyacağı tüm konularda müşterilerine yardımcı olmak için 250 Çağrı Merkezi çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor.

Müşteriler için geliştirilen farklı kanallar olan; 186 Çağrı Merkezi, Başkent 186 Mobil Uygulaması, Başkentedas.com.tr Web Sitesi, 0(312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve sosyal medya kanallarında olmak üzere gelen toplam 1 milyon 642 bin başvuru değerlendirilerek müşterilerin talepleri karşılandı.