Kdz. Ereğli'de yapımı tamamlanan yeni konsept PTT Ereğli Müdürlüğü'nün hizmet binası açıldı.

"YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIYORUZ"

İlçe merkezindeki yeni hizmet binasında gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, posta, kargo, lojistik, e-ticaret ve bankacılık alanlarında, ülkenin hemen her noktasına hizmet götüren PTT'nin, hem mevcut iş yerlerini yenilediğini hem de yaygın iş yeri ağını genişletmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çatısı altında yürüttükleri faaliyet ve hizmetlerin sadece haberleşme sektörü ile sınırlı kalmadığını anlatan Gülten, "Sunduğumuz her hizmet, üstlendiğimiz her görev, imza attığımız her projede vatandaşlarımızın hayatlarına dokunuyor, yaşamı onlar için kolaylaştırıyoruz." dedi.

42 BİN ÇALIŞANI

PTT'nin 42 bin çalışanı, 4 bin 500 iş yeri, 11 bin aracı ile hizmet sunduğunu belirten Gülten, şunları söyledi: "Belirlediğimiz vizyon çerçevesinde sadece yurdumuzun sınırları içerisinde kalmıyor, etkinlik sahamızı genişletecek uluslararası girişimlerde bulunuyoruz. Ülkemizin ihracat hedeflerine destek olacak uluslararası anlaşmalar yapıyor, yerli üreticilerimizi yabancı pazarlardaki müşterilerle bir araya getiriyor, e-ticaret alanında bölgemizin liderlerinden biri olma hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"POSTA POLİTİKALARI VE STRAETJİYE KATKI SUNDUK"

Yurt dışında ticari ve hizmet odaklı girişimlerin yanı sıra idari faaliyetler içerisine de girdiklerini, bu kapsamda, küresel ölçekte posta sektörüne yön veren Dünya Posta Birliği’nde aktif görevler aldıklarına değinen Gülten, "Birlik bünyesinde 2016-2021 yılları arasında ülkemiz adına üstlendiğimiz İdari Konsey Başkanlığı döneminde, dünya çapında yürütülen posta politikalarına ve stratejilerine katkı sunduk. Olumlu, şeffaf, adil, iş birliğini ön plana alan ve diplomasi temelli yönetim anlayışımız, tüm üye ülkeler tarafından takdirle karşılandı. Ülkemizin adını bu güçlü yapı içerisinde başarıyla temsil etmenin gururuyla İdari Konsey Başkanlığı sürecimizi tamamlarken, aldığımız yeni görevler ile Dünya Posta Birliği içerisindeki etkinliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bütün bu faaliyetlerimizde elde ettiğimiz başarıların ardında devasa bir güç yatıyor." ifadelerine yer verdi.

Gülten, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecinde sahada verilen hizmetlerin yanı sıra iş yerlerinde hizmet kalitesini ve verimliliğini düşürmediklerini, yoğunlukları azaltmak için ise ATM'leri daha kolay hizmet alır hale getirdiklerine değindi.

4 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM

Ereğli'de hizmete giren PTT Müdürlüğü'nün 4 milyon liranın üzerinde bir yatırımın eseri olduğunu, modern mimarisi, ferah ve kullanışlı iç alanları ile ilçeye değer kattığını anlatan Gülten, şunları söyledi: "Doğal güzellikleriyle; yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla; tarım ve sanayisiyle ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayan, özel öneme sahip olan bir bölgedeyiz. Bir bütün olarak Karadeniz Bölgemizin yeşil ile maviyi buluşturan coğrafyasından çıkan ürünler hem Türkiye hem de dünya pazarında kendine yer bulmaktadır. Barındırdığı yüksek potansiyel ile Karadeniz’in ülkemiz ekonomisindeki öneminin günden güne daha da arttığını söyleyebiliriz.  Özellikle endüstrileşmenin yüksek olduğu Batı Karadeniz’de ise Zonguldak, sahip olduğu sanayi tesisleri ve büyük öneme sahip limanı ile öne çıkmaktadır. Madencilik kültürü ile Türkiye’nin sembol şehirlerinden biri olan Zonguldak ilimizde yer alan 32 iş yerimiz, 285 personelimiz ve 58 aracımız ile vatandaşlarımıza hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

EREĞLİ'DE 6 İŞ YERİ 51 PERSONEL

Tersanelere, limanlara ve özellikle demir çelik endüstrisinin can damarı olan fabrikalara ev sahipliği yapan Ereğli ilçemizde de 6 iş yerimiz,51 çalışma arkadaşımız ve 12 aracımızla kaliteli ve güler yüzlü hizmetimizisunmaya devam ediyoruz.  Karadeniz Ereğli PTT Müdürlüğümüz toplamda 4 milyon liranın üzerinde bir yatırımın eseridir.Toplam inşaat alanımız 1.911 metrekare olup, binamız 246 metrekarelik bir alan üzerinde bulunmaktadır. Müdürlüğümüz, modern mimarisi, ferah ve kullanışlı iç alanları ile güzel ilçemize artı değer katmaktadır.  Sosyal mesafe ve hijyen kuralları için uygun ortamı sağlamak, engelli vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak gibi pek çok ihtiyacı karşılayan yeni iş yerimiz, teknik imkânları ve donatılarıyla PTT’mize ve ilçemize çok yakıştı. Çalışma arkadaşlarımızın ve müşterilerimizin bu güzel ortamla buluşmasına katkı sağlayan, iş yerimizin tamamlanmasına emek veren herkese teşekkür ediyor; yeni iş yerimizin Zonguldaklı ve Ereğlili vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

KAMU KENDİNİ YENİLİYOR

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da konuşmasında, kamunun kendisini her geçen gün yenilediğini, teknolojinin imkanlarının kullanılması vatandaşların memnuniyetini ön planda tutacak yeniliği yapmaya devam ettiğini söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Programa AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra davetliler katıldı.