Posbıyık, Erdemir'in imar cezalarının iptali haberleri, İl Çevre Müdürlüğü'ne yaptığı 600 adet yapı kayıt belgesine yönelik de açıklamalarda bulundu.

Erdemir'in bürokraside güçlü olduğunu ve elinin her yere uzandığını vurgulayan Posbıyık, şunları söyledi:

"İMAR CEZALARININ İPTAL OLMASI MÜMKÜN MÜ?"

İmar cezaları için gazeteler manşet attı. İmar cezalarını mahkeme iptal etti diye haber Erdemir'den geliyor. Biz devamlı mahkeme kazanıyoruz Erdemir'e karşı. Barajdaki enerji santraline karşı, kazandık ama gazeteye haber vermedik. Ecrimisil davalarımız var kazandık, gazetelere demeç vermiyoruz. Kazandık, iptal oldu demiyoruz yargıya karşı da Erdemir'e karşı da saygısızlık olur diye. Dünya çapındaki bir şirkete hiç yakışmıyor. İmar cezalarının iptal olması mümkün mü? Kaçak inşaatları yapmış. 600 tane yapı kayıt belgesi almış Erdemir. Kaçak, göçek işi varsa imar affı çıktı, oraların affedilmesi için müracaatını yapar şartları uygun ise bu evraklar belediyeye, il çevre müdürlüğüne verilir. Vatandaşlar verdi belgelerini belediyeye. Erdemir bize vatandaşın verdiği gibi yapı kayıt belgelerini vermiyor. Çünkü çok güçlü bürokraside, her yere elleri uzanıyor.

"ZONGULDAK'TA İMPARATOR MU ANLAMIYORUM"

Bizimle mücadele ediyor, bu mücadele nereye kadar gidecek göreceğiz. İl Çevre Müdürlüğü'ne müracaat ediyoruz, cevap vermiyor bize. Valiliğe müracaat ediyoruz Valilik İl Çevre Müdürlüğü'ne vermen lazım diyor, yine dinlemiyor yine vermiyor. Neden? Erdemir üst kademeleri İl Çevre Müdürlüğü'nde baskı yapıyorlar. İl Çevre Müdürlüğü bağımsız başıboş çalışan bir kurum mudur yani. O da ben de kamu kurumuyum. Bize yardım etmesi lazım. Bize dediğim Ereğli halkına yardım etmesi lazım ama yok. İl Çevre Müdürlüğü'ne 5-6 üst yönetici gidiyor. Halen daha bize yapı kayıt belgelerini vermediler. Böyle adalet, hak, hukuk olur mu? Peşini bırakmayacağız. Bu belgeler bize gelecek. Bu İl Çevre Müdürlüğü Zonguldak'ta imparator mu anlamıyorum. Kanun açık. Allah sağlık sıhhat verecek bana ben bir dönem daha belediye başkanıyım burada. Erdemir öyle hayallerle falan yaşama."