Avrupa'da yaşayan Zonguldaklılardan, "Türk Hava Yolları'nın Almanya'dan İstanbul Atatürk-Zonguldak Havalimanına sefer düzenlemesi" için toplanan imzaları Bakan Yardımcısı Coşkunyürek'e teslim eden Karakulak ve Kahya, "Çözümü noktasında üzerimize düşen tüm sorumluluğu dün olduğu gibi bugün de yarın da yapmaya hazırız" dediler.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı da teşekkür eden ZONHAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kahya ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çok sayıda imzayı Bakan Yardımcımız Coşkunyürek'e bizzat makamında teslim ettik. Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanından Zonguldak seferleri düzenlemesi için toplanan imzaların içeriği detaylı bir şekilde konuşuldu. Böyle bir gelişmede Avrupa'da yaşayan çok sayıda Zonguldaklı vatandaşımız Atatürk Havalimanı üzerinden aktarmalı olarak Zonguldak'a ulaşabilecekler. Hem vatandaşımız kısa sürede memleketine kavuşabilecek hem de ekonomik anlamda kazancı olacak. Zonguldak havalimanı sadece Zonguldaklılara değil Bartın, Karabük, Kastamonu'ya kadar pek çok vatandaşımızın da evidir. İstanbul'da yaşayan çok sayıda bu bölgeden vatandaşımız da bu imkanlardan rahatlıkla faydalanabilecektir. Bakan Yardımcımız konuya oldukça duyarlı yaklaştı ve söz konusu talebin çözüme kavuşması için her türlü desteği vereceğini bizlere anlattı. Bölgemizin ufkunu açacak bu projeye herkesin destek vererek çözüme kavuşmasına katkı sağlamasını bekliyoruz" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)