Zonguldak'ta, bir hafta önce kına eğlencesi dönüşü düzenlenen ve 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı, biri adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Alınan bi̇lgi̇ye göre, 19 Ağustos'ta, merkeze bağlı Kumtarla köyünde, bulundukları otomobile pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu, Şeref, Soner ve Uğur Akyüz'ün ölümü, Tolga Köse'nin de yaralanması olayına ilişkin tutuklanan E.A'nın annesi G.A, dayısı M.P. ve ağabeyi Ş.A, soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 

Jandarmadaki ifadelerinin ardından şüpheliler, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye götürüldü.

Şüpheliler, Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerden M.P. ve Ş.A'nın tutuklanmasına, G.A'nın adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmasına karar verdi.

Zonguldak'ın Kumtarla köyünde, 4 kişinin bulunduğu otomobile pompalı tüfekle ateş edilmiş, saldırıda yaralanan Şeref, Soner ve Uğur Akyüz, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Ağır yaralı Tolga Köse ise ilk müdahalesinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan E.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

(AA)