Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi ve Zonguldak Teknopark A.Ş. ön kuluçka girişimcisi Kübra Eroğlu’nun çocukları yanık travmalarından korumayı ve ev içi güvenlik kültürünü desteklemeyi hedefleyen ‘’Platon –Akıllı Mutfak Sistemleri’’ projesi kapsamında geçtiğimiz yıllarda patent çalışmalarına başlanmış ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak Teknopark A.Ş.’nin ilk patent çalışması “Platon –Akıllı Mutfak Sistemleri’’ projesi ile yapılmıştı.

Akıllı Mutfak Sistemleri faaliyetleri kapsamında önlenebilir kazalara karşı emniyetli ortam planlamalarının geliştirilmesi ve proaktif yaklaşımların sistematikleştirilmesi sağlanmıştır. UNICEF’in her çocuk için sağlık, eğitim,  eşitlik,  koruma ilkeleri ışığında ve Çocuk Haklarına Dair Sözleşme rehberliğinde; bu proje ile hanelere güvenlik kültürü taahhüt etmek, sunulan yeni deneyimleri küresel ölçekte yaygınlaştırmak ve sosyal paydaşların faydalarını artırarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin çeşitli düzeylerde geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Projenin bir başka çalışması olarak üniversitemiz Klinik Araştırmalar Etik Kurulu ve İnsan Araştırmaları Etik Kurulu izinleri sonrası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bekir Haluk Güvenç danışmanlığında başlatılan yanık araştırmaları ile kazazede pediatrik popülasyonun tanımlanması, kazaların hukuksal boyutlarının incelenerek mevcut projeye ve diğer akademik çalışmalara projeksiyon oluşturması planlanmıştır.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu, Zonguldak Teknopark A.Ş. ön kuluçka girişimcisi Kübra Eroğlu’nun buluşu olan ve üniversitemiz öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaya ile Doç. Gökhan Bayar işbirliğinde geliştirilen “Akıllı Mutfak Sistemleri” projesi Patent Tescil Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu konuyla ilgili olarak , “Üniversitemiz ve Teknoparkımız için gurur verici bir gelişme. Kuruluşumuzdan itibaren ekipçe, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları konusunda oldukça titiz davranıp katma değeri yüksek projeleri ilimize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu karşılığı almanın haklı sevincini yaşıyoruz. Bize yaşattıkları gurur ve mutluluk için buluş sahiplerine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Bu süreçte bizleri destekleyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”