Uyuşturucu kullanımı, satışı Zonguldak il genelinde korkutan bir boyuta ulaşmaya devam ederken, aralarında taksi şoförlerinin de bulunduğu grubun uyuşturucu parti düzenlediği iddiasıyla polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Mezarlık çevresinde, araç içerisinde esrar içen gençler yakalanırken yolda yürüyen 2 vatandaşın üzerinde yapılan aramada ise esrar çıktı.

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri uyuşturucu ile amansız mücadelesini sürdürüyor. Hemen hemen hergün Zonguldak il genelinde uyuşturucu yakalanıyor. Pek çok bölgede uyuşturucu kullanımında ciddi artış yaşandığı gözleniyor. Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada önceki gün il genelinde yaşanan uyuşturucu olayları şu şekilde.

ARALARINDA TAKSİ ŞOFÖRLERİ DE VAR
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri uyuşturucu ile mücadelesini sürdürüyor. Yapılan istihbari çalışmalar sonucu bir taksi durağında çalışan R.H. ve Ö.G., F.Y. isimli şahısların işletmeciliği E.G. isimli şahsın yaptığı depoda gece geç saatlerde bir araya gelerek uyuşturucu partiler verdikleri aynı zamanda burada içici tabir edilen şahıslara uyuşturucu maddeler temin ettikleri, sattıkları, uyuşturucu madde kullanmak için yer sağladıkları bilgisinin ardından yapılan operasyonda, R.H.'nin kullandığı ticari plakalı taksinin depo önünde park halinde olduğu, Ö.G.'nin kullandığı ticari taksinin de deponun 50 metre ilerisinde park halinde olduğu görüldü, deponun dışarıdan yapılan kontrollerinde üst katında ışıkların yandığı tespit edildi. Yapılan aramada şahısların üst aramasında herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmazken, 2. Katta bulunan ofis giriş kapısının hemen yanındaki üst üste kapatılmış çekyatlar arasında beyaz kağıda sarılı vaziyette kubar esrar maddesi olduğu değerlendirilirken 6-7 gram olan yeşil renkli madde bulunarak el konuldu. Ofis kısmında bulunan çöp kovası içerisinde beyaz kağıt içinde tütünle karışık uyuşturucu esrar maddesi ve 1 adet içilmiş zıvana bulunarak el konuldu. Yine aynı çöp kovası içinde 2 parçaya ayrılmış içerisi boş olan üzerinde Jamaika Gold Supreme 3 gram yazılı Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucu paketi, 1.kattan 2.kata çıkılan merdiven altında gazete kağıdına sarılı vaziyette tohumla karışık kubar esrar maddesi olduğu değerlendirilen tahmini 4-5 gr olan yeşil renkli madde, ofisin tuvaletinde yapılan incelemede klozet içerisinde suyun üzerinde sentetik uyuşturucu Bonzai maddesi kırıntıları olduğu değerlendirilen maddeler görüldü. Söz konusu 5 kişi gözaltına alınırken olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor.

MEZARLIK ÇEVRESİNDE
ESRAR İÇTİLER

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araç içerisinde esrar içtikleri iddiasıyla 4 kişiyi gözaltına aldı. Verilen bilgilere göre uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda, Zonguldak Kırat Mevkisi Kuruçeşme Mezarlığı civarında ekiplerin devriye görevlerini yaptıkları sırada içerisinde şahıslar bulunan bir araç üzerinde yapılan aramada aracın içerisinde içilmiş esrar kokusu geldiği tespit edildi. Araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanılmazken araç çevresinde yapılan aramada aracın yaklaşık 1 metre yakınında sigara çarşafına sarılı sigaraya el konuldu. Şahıslara sigarayı kimin attığının sorulması üzerine Ö.İ. isimli şahsın kendisi attığını, diğer şahıslarında esrarlı sigara içtiklerini beyan ettiler. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

RUHSATSIZ SİLAHDA BULUNDU
Zonguldak'ta A.Ş. isimli şahsın ikametinde yüklü miktarda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah bulunduğu bilgisini alan polis yaptığı aramada A.Ş.'nin ikametinde 2 adet 2'şer gram ağırlığında tütüne sarılı kubar esrar maddesi ile sarılı sigara, beyaz kağıda sarılı net ağırlığı 3 gram olan kubar esrar maddesi, 1 adet otomotiv av tüfeği ve 1 adet çift kırma av tüfeği elde edilirken söz konusu kişi polis tarafından gözaltına alındı. Zonguldak Ontemmuz Mahallesi Ahmet Aksoy Sokak üzerinde polisler tarafından tanınan H.S.'nin şüpheli hareketlerde bulunmasının ardından yapılan üst aramasında bir kısmı içilmiş tütüne karışık esrar maddesi ile sarılı sigara elde edildi. H.S. polis tarafından gözaltına alındı.

CEBİNDEN ÇIKTI
Ekipler uyuşturucu madde satışı yapan şahıslara yönelik yaptığı çalışmalarda M.B.'nin bulunduğu Birlik Mahallesi Özlem Sokak üzerindeki şüpheli hareketlerinin ardından yapılan üst aramasında 145 gram ağırlığında montunun cebinde kubar esrar maddesi tespit edildi, şahıs polisler tarafından gözaltına alındı.

İHBARLA YAKALANDI
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliğini arayan bir şahıs B.T.'nin ikametlerinin bahçesine esrar maddesi sakladığını bildirmesi üzerine söz konusu yere polislerin gelmesinin ardından B.T.'nin kaçtığı bahçede yapılan aramalarda da esrar öğütmede kullanılan küçük öğütücü bulundu. Ekiplerin polis merkezine intikal ettiğinde B.T.'nin babası polis merkezini arayarak oğlunun eve geldiğini bildirdi.
Ekipler kısa sürede söz konusu kişiyi göz altına alırken 96 gram ağırlığında kubar esrar maddesi yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bahçelievler mahallesinde park halinde bulunan araç içerisinde 4 erkek şahıstan şüphelendi.
Araçta ve şahısların üzerinde yapılan aramada sigara haline getirilmiş 4 gram ağırlığında esrar maddesi ele geçirilirdi. Olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor.