Ereğli-Zonguldak, Ereğli-Düzce karayolunda ulaşım zaman zaman güçlükle sağlanıyor. Ereğli-Zonguldak karayolunda tır'ların geçişine sabah saatlerinden itibaren izin verilmedi.  Bölgede kar yağışının yanı sıra don olayları bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle Kdz.Ereğli'nin belirli bölgelerinde trafik kazaları yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen kazada kamyonet sürücüsü istinat duvarına çarparak yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

KAZALAR YAŞANDI
Gülüç Beldesinde ise ticari taksi yan yattı. O bölgede kar ve buzlanma nedeniyle maddi hasarlı kazalar da yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gülüç Belediyesi'nden yol güzergahlarının tuzlama çalışması yapmak için talepte bulundu. Kepez tepesine çıkışta ise ulaşım kar yağışı nedeniyle güçlükle sağlanıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri Ereğli Belediyesi'nden yol güzergahında temizlik çalışması yapmasını istedi. Yolda kalan 6 araç polislerin ve vatandaşların yardımları ile yol kenarlarına alındı. 

TATİL AÇIKLAMASI

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 31 Aralık Perşembe günü il genelinde okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Kaban konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Meteoroloji; kar için ana kütle ilimize yeni geldi, yoğun kar yağışı ve buzlanma olabilir diyor. İl genelinde perşembe günü okullar tatil. Kar yağışı nedeniyle engelli kamu görevlilerimiz ile hamile kamu görevlilerimiz de 31 Aralık 2015 Perşembe günü idari izinlidirler.



GÜMELİ BELEDİYE BAŞKANINDAN TATİL ÇAĞRISI


Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam sosyal paylaşım adresi üzerinden Gümeli Beldesi'nden paylaştığı fotoğraflarla kar yağışının son durumunu takipçileri ile paylaştı. Başkan Saydam fotoğrafların altına ise şu cümleleri yazdı: 
"GUMELI YUKSEKLERDE 50CM YARIN SABAHA KADAR EN AZ 100 CM OLUR. BUTTUN YOLLAR KAPANIR HALIYLE OGRENCILER. OKULA GIDEMIYEBILIR"



GÜLÜÇ BELEDİYESİNDE KAR İLE MÜCADELE


Gülüç Belediyesi de kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların ortadan kaldırılması için belediye ekiplerinin hazır bekletildiğini duyurdu. Belediyeden yapılan duyuru şu şekilde:  Gülüç Belediyesi olarak yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm hazırlıklarımız yapılmıştır.Personelimiz, iş makinesi ve kar küreme aracımız hazır durumda beklemekte olup,yol tuzlama aracımız ulaşımın aksamaması için belde içini ve anayolları kontrol etmektedir





KARABÜK-BOLU VE DÜZCE'DE EĞİTİME ARA VERİLİYOR


KARABÜK
Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak. Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi. Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.


BOLU

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının aralıklarla devam ettiği Gerede ve Dörtdivan ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim verilemeyecek. Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

DÜZCE


Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği için kentteki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi. Kamu kurumlarında görev yapan engelli personel ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada, yılbaşı ve hafta sonu tatili de eklendiğinden, okullarda eğitime 4 Ocak 2016 Pazartesi günü yeniden başlanacağı kaydedildi.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)