Türkiye Değişim Hareketi'ne geçmesine kesin gözüyle bakılan CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, hafta sonu Deniz Kulübü'nde düzenlenen tanışma toplantısında görüş alışverişinde bulundular.  Türkiye Değişim Hareketi Zonguldak İl Temsilcisi Zeki Günalp, toplantının açılış konuşmasında Akın ve Bektaş'ın da katılımıyla hareketin partileşme sürecinde önemli bir ivme kazanacağını belirterek, "Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'ün başkanlığında kurulacak partimiz ilk seçimde iktidarın anahtarını Başbakan'dan alacak" dedi. 
Eski Milletvekili Harun Akın ise, Zonguldak'ın Türkiye'ye verdiğini geri alamadığını belirterek, "Zonguldak çok daha fazlasını hak ediyor. Bu kentin varoluş nedenleri yerlerde geziyor. Zonguldak'ta girişimciyi ayağa kaldıracak bir iktidar lazım" diye konuştu.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise şöyle konuştu: "Memleket elden gidiyor. Biz bu memleketi kim kurtarırsa, onun peşinden gideriz. Bu harekete inanmayan varsa, şimdiden gitsin. Bu güne kadar siyasette satıldık, satmadık. Yalama ve yavşak takımıyla yola çıkmadık" dedi.