Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesi için yoğun kar ve fırtına beklendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada:

Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazar öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz bölge genelinde görülecek olan kar yağışlarının zamanla etkisini artırarak Pazartesi gece saatlerine kadar yoğun kar yağışı (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgar ile yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

FIRTINA

Pazar ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden; Batı Karadeniz'de 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, Marmara ve Kuzey Ege'de ise 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtına bekleniyor. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'deki fırtınanın Çarşamba günü (17.02.2021) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

EREĞLİ-ZONGULDAK YOLUNDA KAR ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Cumartesi gecesi kar yağışı nedeniyle Zonguldak yoluna uzun araçların geçişine izin verilmemişti. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde kar görülüyor. Sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları, kar lastiği ve zinciri olmayanların yola çıkmaması istendi. Ereğli-Zonguldak arasında uzun araçların geçişine izin verilmiyor.