Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, 8. sınıfı tamamlayan özel ilköğretim okulu öğrencileri için “İş Eğitim Okulu” açılacağını ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, 69. Ambarları mevkiinde özel rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan binanın boşaltılması ile binanın “İş Eğitim Okulu” olarak yeni yıla yetiştirileceğini ifade etti. İş Eğitim Okulu’nda tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Girgin, şöyle dedi:
“Okullarımızın alt sınıflarında özel eğitim gören çocuklarımız var. Özel eğitime muhtaç olan bu çocuklarımızın 8. sınıfları bitirdikten sonra gidebilecekleri okulları yok. Eksiğimiz buydu. Bununla ilgili 69 ambarları mevkiinde özel rehabilitasyon merkezi vardı. O kapandıktan sonra orayı Milli Emlak’ten talep ettik. Yedi dönüm civarında bir yer var. Belediye de imar da orayı okul olarak gösterecek. O okulu biz iş eğitim okulu olarak göstereceğiz. Orada faaliyet verilecek. Yeni döneme orayı yetiştireceğiz. Şu anda tespitler yapılıyor. Çocuklarımıza da bu eğitim imkanını sağlamış olacağız. Engelli çocuklarımız bizim için önemlidir. Önemli olan onlara hizmet etmektir. Otistik çocuklar ile ilgili sınıflar açtık. Kozlu’da ve Gazi İlköğretim Okulu’nun bir sınıfında, yine bir okul çalışmamız devam ediyor. 8. sınıfı bitiren çocuklarımıza bu iş eğitim okulu hizmet verecek. Çocuklarımız da orada gerekli şekilde en iyi hizmeti alacaklardır.”