Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Mart ayında Zonguldak'ta Türk-Alman Ekonomi Günü düzenleyecek.

Almanya Büyükelçiliğinin geçtiğimiz Mayıs ayında Zonguldak bölgesinde yaptığı hazırlık gezisinde ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bölgenin önemli bir potansiyelinin bulunduğu vurgulandı. Ticaret Ataşeliği Uzmanı Zeynep Yıldırım, Önemli sektörlerin başında özellikle, taş kömürü madenciliği, demir çelik, gemi inşaatı, tersanecilik, yat imalatı, çimento sanayi, atık su arıtımı, demiryolları teknolojisi, tekstil ve gıda sanayi bulunmaktadır. Alman şirketleriyle işbirliğine ihtiyaç ve ilgi duyan çok sayıda şirketle görüşmeler yapılmıştır. Bu etkinlik çerçeve-sinde bu bölgede ve Almanya'daki işbirliği ve yatırım imkanları ele alınacak ve yeni iş ilişkilerinin kurulmasına katkıda bulunulacaktır dedi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, İstanbul Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası, Siemens Şirketi, Alman Yatırım Ajansı, Dortmun Sanayi ve Ticaret Odası, Kuzeyren Vestfalya yatırım Ajansı NRW-Invest, Alman Yatırım ve Kalkınma Kurumu DEG ve German Water Partnership (GWP) organizasyonu ile gerçekleştirilecek toplantıda önemli işbirliklerinin yapılması planlanıyor.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde görevli Ticaret Ataşeliği Uzmanı Zeynep Yıldırım konuya ilişkin verdiği yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 2007 yılında ilk etkinlik Kayseri'de gerçekleştiğinden beri, Konya, Gaziantep, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Samsun'da Alman Ekonomi Günleri düzenlenmiştir. Bu toplantılar katılan şirketler ve kuruluşlar tarafından çok olumlu karşılanmıştır. Zonguldak'taki etkinlik BAKKA, İstanbul Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası, Siemens şirketi, Alman Yatırım Ajansı GTAI, Dortmund Sanayi ve Ticaret Odası, Kuzeyren Vestfalya yatırım ajansı NRW-Invest, Alman Yatırım ve Kalkınma Kurumu DEG ve German Water Partnership (GWP) işbirliğiyle gerçekleşecektir. Etkinliğe Zonguldak, Ereğli, Karabük ve Bartın'dan şirket temsilcileri katılacaktır. Büyükelçiliğin Mayıs ayında bölgeye gerçekleştirdiği hazırlık gezisinde ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli bir potansiyelin bulunduğu tespit edilmiştir. Önemli sektörlerin başında özellikle, taş kömürü madenciliği, demir çelik, gemi inşaatı, tersanecilik, yat imalatı, çimento sanayi, atık su arıtımı, demiryolları teknolojisi, tekstil ve gıda sanayi bulunmaktadır. Alman şirketleriyle işbirliğine ihtiyaç ve ilgi duyan çok sayıda şirketle görüşmeler yapılmıştır. Bu etkinlik çerçevesinde bu bölgede ve Almanya'daki işbirliği ve yatırım imkanları ele alınacak ve yeni iş ilişkilerinin kurulmasına katkıda bulunulacaktır.
Öğleden sonra yerel firmaların temsilcileri ve katılan kurumların uzmanlarıyla bireysel görüşmeler yapma fırsatı da olacaktır. Bireysel görüşmeler yapmak istiyorsanız, Büyükelçilik bu isteğinizi ilgili kişilere önceden iletmeye hazırdır. Toplantı tam gün sürecektir.