Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Cumhuriyet Gazetesi'nin Zonguldak ekinde Ecevit ve Zonguldak'ı yazdı.

Bülent Ecevit 1957 ve 1961 seçimlerinde Ankara'dan milletvekili olmasına rağmen 1965 seçimlerinde ilk kez Zonguldak'tan adaydı. Bunda Zonguldak'taki CHP örgütünün rolü vardı. CHP Parti Meclisi, işçilerin yoğun olduğu bölgelerde ve özellikle Zonguldak'ta, işçi aday gösterilmesinde ısrar ediyordu. Zonguldak İl örgütü ise işçi kontenjanı yerine Ecevit'i istedi. Sendikacı bile değildi ama İsmet İnönü kabinesinde Çalışma Bakanı olarak işçi haklarıyla ilgili çalışmaları yüzünden istiyorlardı. İl Örgütü ve milletvekilleri Bahçelievler'deki evimize geldiler, çok ısrarcı oldular. Sonuçta, aday yoklamalarında rahatlıkla seçilip, ardından da milletvekili oldu.
Türkiye'yi onunla birlikte dolaşırken görmediğimiz il ve ilçe kalmadı. İnsanlarımızı yakından görmek, dinlemek, bazen Zonguldak'ta olduğu gibi yüreğimizi daraltıyordu. Zonguldak'taki madenlerin durumu, işçilerimizin çalışma koşulları iç karartıcıydı. O geziler sayesinde bugün Zonguldak dahil Türk halkının ne durumda olduğunu, nelere ihtiyaç duyduklarını en iyi bilenlerdeniz.
Bülent Ecevit ve CHP yönetimlerinin işçilere sağladığı hakların bugün önemli bölümünün ellerinden alınmış olduğunu görmek benim için büyük üzüntü kaynağıdır.