Zonguldak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci birleşimi dün 25 meclis üyesiyle gerçekleştirerek İmar Komisyonu, Türlü İşler Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonlarından gelen raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Akdemir, gündemin 6'ncı maddesinde yer alan 1998 yılında kardeş şehir ilan edilen Ukrayna'nın Kherson şehrinin kuruluş yıldönümüyle ilgili kendisine yapılan davette iki belediye meclis üyesinin eşlik edeceğini söyledi. Bunun üzerine AKP Meclis Grubu Başkanı Abdullah Karagüzel, Kherson'a götürülecek iki meclis üyesinden birinin kendi gruplarından seçerse Akdemir için daha hayırlı olacağını ifade ederek, Başkanım bizi götürürseniz, biz sizi camiye de götürürüz şeklinde konuştu.
Zonguldak Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantısında bir önceki toplantıda komisyonlara gönderilen raporlar oybirliğiyle kabul edildi. 9 gündem maddesinden oluşan Belediye Meclisi'nde 3 gündem maddesi İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ve Türlü İşler Komisyonu'nun bilgi raporunun oluştururken, diğer gündem maddeleri ise İmar Komisyonu, Türlü İşler Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonlarından gelen raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 5'inci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün İtalya'nın Molfalcone ve Brindisi Belediyeleriyle kardeş şehir olması Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geldiği haliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Ekim ayı Belediye Meclis toplantısının 3 Ekim 2011 Pazartesi günü yapılması kararlaştırılırken, Başkan Akdemir, 9 Eylül 2011 Cuma günü Zonguldak Belediyesi tarafından yapılacak olana Sünnet Şöleni'ne Belediye Meclis üyelerini davet etti.