Devlet Planlama Teşkilatından MHP Zonguldak Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Oğuz Turhan, milletvekilliğini hizmet yolu olarak gördüğünü belirterek, “Zonguldak’ı bürokrasi ve siyasetteki çift kanatlı tecrübemle daha iyi yerlere getireceğime inanıyorum” dedi.

Yeni bir heyecan ve vizyon ile yarışta olduğunu belirten MHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Oğuz Turhan aday adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu net mesajlar verdi. Turhan açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Milletvekilliği ne bir iş ne de bir meslek olarak görüyorum.

HİZMET YOLU
Zira milletvekilliği bir hizmet yolu. Benim içinse son derece ayrı bir yol. Milletvekili olarak hizmet edebilme fırsatını Zonguldak’lı hemşehrilerim bana verirlerse eğer, Zonguldak’ın benim ve ailem üzerindeki emeğine ve manevi hakkına cüzi de olsa karşılık verebileceğimi düşünüyorum. Yine bu yolla Zonguldak’ta yaşayabilecek ve Zonguldaklılarla yeniden bir arada olabilecek olmanın heyecanını taşıyorum. İşte hizmet yolu olarak gördüğüm milletin vekilliği görevine bu yüzden talip oldum. Millete etkili bir biçimde hizmet edebilmenin ancak kendini iyi yetiştirmiş insanlar aracılığı ile yapılabileceğini düşünüyorum. Ailemden ve Türk Eğitim sisteminden aldığım eğitimle ve çocukluğumdan beri ikinci ailem olarak gördüğüm Milliyetçi Hareket camiasından aldığım ülkücü terbiye ile bana hep bu öğretildi, bu ögütlendi. Avukatlık stajımı tamamlayıp iyi bir devlet adamı olabilmek için ilk olarak bürokrasiye adım attım. Türk bürokrasisinin kalbi sayılabilecek bir kurum olan Devlet Planlama Teşkilatında 10 yıl  görev yaptım. Ekonomik, sosyal ve kültürel hayatımızın hem hafızası hem de bu alanlardaki politikaların piştiği mutlak olan Planlama Teşkilatında edindiğim tecrübenin benim milletime, Zonguldak’lı hemşehrilerime hizmet yolunu hak edebilecek bir yolcu olmak için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.

“BİRİKİM SAHİBİ
OLMAK GEREKİYOR”
Eğitim ve öğrenmenin insanın son kez gözlerini yumana kadar sürmesi gerektiğini düşünmekteyim. 2006-2008 Yıllarında da, ‘ilim Çin’de bile olsa gidip alınız’ şiarıyla Boston Üniversitesi Uluslar arası Ticaret Bölümünden kabul alıp yüksek lisans yaptım. Bir taraftan okurken diğer taraftan da ülkemize daha iyi hizmet edebilmek için o an bulunduğum ülkenin ve toplumun bazı gelişmiş yönlerini inceleme fırsatı buldum. Şehircilik anlayışlarını, çevreye yaklaşımlarını, ortaya koydukları farklı düzenlemeleri gözlemledim. Milletin vekilliğine talip olabilmek belirli bir birikim sahibi olmayı gerektiriyor. Fakat bu tecrübe çok yönlü olduğunda hem vekillik hem de milletimizi anlayabilmek kolaylaşır. Benim bürokrasideki hukuki ve planlama tecrübem vekillik için bu işin bir kanadını oluşturuyorsa, diğer kanadını da 14 yaşımdan beri içerisinde bulunduğum ülkücü hareketin farklı kademe ve kuruluşlarında yaptığım faaliyetlerden edindiğim siyasi tecrübe oluşturuyor. Seçilirsem, Zonguldak’ı bürokrasi ve siyasetteki çift kanatlı tecrübemle daha iyi yerlere getireceğime inanıyorum. Yönetim dar anlamda karar vermek demektir. Geçmişte Zonguldak’ı temsil etmeye yönetmeye aday olanlar çok uzun yıllardır Zonguldak hakkındta bir karara varabilmiş değiller. Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki yatırımların hala ekmeğini yiyerek Zonguldak’ı bir yere taşımak mümkün değil.
Zonguldak hakkında karar vermek Zonguldak’ın geleceğinin nereden geçtiğini bilmekten geçer. Zonguldak için önemli bir vizyon ortaya koyuyorum.
Bu vizyon gelecekte doğal çevresini koruyarak yaşanabilir iller içerisinde ilk 10’da yer alan üreterek gelir elde eden refah seviyesi yüksek, insanları mutlu bir Zonguldak hedefidir” dedi.