14 Kasım Dünya Diyabetliler Günü ve Haftası kapsamında Zonguldak'ta şeker taraması yapılacağı bildirildi. 
Zonguldak Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, 14 Kasım Dünya Diyabetliler Günü kapsamında 12-18 Kasım tarihleri arasında Zonguldak'ta şeker taraması yapacaklarını ifade etti. Ücretsiz şeker ölçümlerinin il sınırın bir çok noktasında gerçekleştirileceğini belirten Terzioğlu, dernek üyesi mağdur dernek üyeleri yararına ise gece düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
14 Kasım Çarşba günü akşamı saat 19.00'da Deniz Köşkü'nde organize edilecek geceden elde edilen gelirin insülin pompası alımında kullanılacağını anlatan Terzioğlu, Düzenleyeceğimiz geceye tüm insanların katılımını bekliyoruz.
Gecede yapılacak bağışlar ve geceden elde edilecek gelirler, derneğimize üyesi olan ve gerçekten mağdur olan insanlara umut olacak. Gelirler, Tıp 1 olarak bilinen insüline bağlı yaşam süren diyabet hastalarımız için insülin pompası alımında kullanılacak. Bu cihazların ihtiyacı olan tüm üyelerimize alınabilmesi için tüm hayırseverlerden, tüm insanlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz dedi.