Uyuşturucu çıktı

 

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalar devam ediyor. Yine Kilimli'de meydana gelen olayda 1 kişi gözaltına alındı. Konu ile ilgili verilen bilgiler şu şekilde: Kom Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda şüpheli şahıs Y.Y.'nin, Kilimli meydanında bulunduğu ve üzerindeki uyuşturucu maddeyi içici diye tabir edilen şahıslara satacağı bilgisine ulaşılmış, şüpheli şahıs bahse konu yerde görevlilerimizi fark etmesi üzerine koşarak kaçamaya başlamış, dur ihtarlarına rağmen kaçmaya devam etmiş, montun cebinden çıkardığı bir paketi kaldırım kenarına atmış, havaya ihtar ateşi açılarak durdurulan şüpheli şahsın üst aramasında, herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamış, attığı paket içerisinden yaklaşık 5-6 gr ağırlığında kubar esrar maddesi ele geçirilmiş, şüpheli şahıs yakalanmış, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

 

Hareketleri şüphelendirdi

 

Zonguldak'ta şüphe üzerine durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 2 gram ağırlığında kubar esrar maddesi ele geçirildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri Acılık mevkisinde yapılan uygulamada, bir aracı durdurdu, araçtaki şahsın tedirgin davranışları nedeniyle şüphelenilirken arama kararına istinaden araçta yapılan aramada paspasın üzerinde gazete kağıdına sarılı net ağırlığı 2 gram olan kubar esrar maddesi elde edildi. Şüpheli şahıs polis tarafından gözaltına alınırken olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Rektörlük önünde

uyuşturucu operasyonu

 

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Bülent Ecevit Üniversitesi çevresinde uyuşturucu madde satıldığı ihbarı ile yaptıkları çalışma sonucu 2 kişiyi gözaltına aldı. Alınan bilgilere göre Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbari çalışmalarda, bir araç içerisinde bulunan şahısların Bülent Ecevit Üniversitesi civarında uyuşturucu madde sattıkları bilgisine ulaşıldı, araç rektörlük binası önünde park halinde ve etrafında 4 şahıs görüldü, şahıslar üzerinde ve araçta yapılan aramalarda, şüpheli S.Ö. isimli şahsın üzerinde 2 paket halinde şeffaf kilitli poşet içerisinde uyuşturucu esrar maddesi olduğu değerlendirilen tahmini ağırlığı 1-2 gr olan, araç içerisindeki aramada yolcu koltuğunun arka cebinde uyuşturucu esrar maddesi olduğu değerlendirilen tahmini ağırlığı 4-5 gr olan ve arka paspas üzerinde uyuşturucu esrar maddesi olduğu değerlendirilen tahmini ağırlığı 3-4 gr olan yeşil renkli madde ele geçirildi. Şüpheli şahıslar yakalanarak, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

 

Ev sahibi kiracı olayı

 

Zonguldak'ta ev sahibi kiracı arasındaki husumet emniyete kadar uzandı. Alınan bilgilere göre müşteki O.T., kiracısı olan D.H. isimli şahısla maddiyat açısında sorunlarının olduğunu, şahsın kirasını zamanında ödemediğini için şahsı icraya verdiğini, bu nedenden dolayı şüpheli şahsın kendisini tehdit ve hakaret ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan şüpheli şahısın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı olay ile ilgili de soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

 

Bidonda zeytin çalındı

 

Zonguldak'ta açıktan hırsızlık suçu meydana geldi. Önceki gün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda müştekiler Ş.G. ve R.G., zeytin sattıklarını, müşteki Ş.G. isimli şahsın tek başına satış yaptığı esnada, esmer tenli, kolu sargılı bir şahsın yanına geldiğini, kendisinden para istediğini, vermeyince içerisinde 4 bidon zeytin bulunan çuvalı alıp gittiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Ayrıca müşteki Ş.G. %60 özürlü olduğu anlaşılırken şüpheli şahıs polisin kısa sürede çalışmaları sonucu yakalandı.

 

İhbar ettiler

 

Zonguldak'ta Polis Merkezi Amirliğini arayan bir şahıs bir adreste kaçak kömür ocağı işletildiği gerekçesi ile şikayetçi oldu. Alınan bilgilere göre önceki gün saat 13.45 sıralarında Zonguldak'ta verilen bir adreste kaçak kömür ocağı olduğu bildirildi, yapılan araştırmada kaçak kömür ocağı tespit edilirken, ocakta ray ve elektrik sisteminin olduğu, işleten kişinin şüpheli İ.K. isimli şahıs olduğu tespit edildi, firari şahsın aranmasına başlanılırken olay ile ilgili tahkikat ise devam ediyor.

 

Karakolda olay!..

 

Zonguldak'ta mala verme suçu ile ilgili olay meydana geldi. Müşteki, bahse konu adresteki Büfe isimli işyerinin sahibi olduğunu, şüpheli T.T.K. isimli şahsın işyerinin camını kırdığını iddia ederek şikayetçi oldu. Şüpheliler M.D. ve T.T.K., diğer şüphelilerle birlikte alkol aldıklarını, şüpheli R.T. isimli şahsın rahatsızlandığını, hastaneye getirdiklerini, tedavisinin bittikten sonra aralarında tartıştıklarını, şüpheli T.T.K. sinirlenerek camı kırdığını beyan etti, şüpheli E.T., Polis Merkezinde bulundukları esnada, bir anlık sinirle koridorda bulunan aynaya kafa atarak kırdığını beyan ederken şüpheliler yakalanırken olay ile ilgili tahkikata başlanıldı.

 

İşyerinden hırsızlık

 

Soğuksu'da işyerinden ve kurumdan hırsızlık olayı meydana geldi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne gelen bir ihbarın ardından polisler söz konusu markete kısa sürede intikal ederken, müşteki C.Ç. isimli şahısla yapılan görüşmede, işyerine ekmek getiren E.D. isimli şahsın işyerinin kapısının açık, camının da kırılmış olduğu söylemesi üzerine işyerine geldiğini, işyerini incelediğinde 90-100 TL civarında bozuk para, 2000 TL civarında çeşitli markalarda sigara ve gıda malzemelerinin çalındığını iddia ederek şikayetçi oldu. Hırsızlık olayını gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için ise polis tarafından çalışma başlatıldı.

 

Fotoğrafını çektiler

 

Soğuksu'da meydana gelen olayda bir kişi kimliği belirsiz kişi tarafından takip edildiği gerekçesi ile emniyete başvurdu. Alınan bilgilere göre müşteki H.G., tanımadığı bir erkek şahsın yaklaşık 4 aydan beri yoluna çıktığını, çocuklarının okul çıkışlarında, okul çevresine gelerek kendisini takip ettiğini, eşi ile çocuklarını okuldan aldığı esnada şahsı görmeleri üzerine fotoğrafını çektiklerini iddia ederek şikayetçi oldu. Takip olayını gerçekleştirdiği iddia edilen kişi ise polis tarafından aranıyor.

 

Darp ettiler

 

Soğuksu'da darp etmek suretiyle, mesaj göndererek ve sözlü olarak kasten yaralama, hakaret, tehdit suçu meydana geldi. Verilen bilgilere göre Müşteki-şüpheliler arasında M. isimli erkek bir şahısla ilgili olarak çıkan tartışmada şahıslar karşılıklı olarak birbirlerini darp ettiler, tehdit ve hakarette bulunanlar ve taraflar birlerinden şikayetçi olurken, müşteki de annesi A.A.'ya hakaret içerikli mesaj gönderen D.B. isimi şahsın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Şahısların BTM ile iyileşir şeklinde doktor raporları alınırken şüpheliler polis tarafından yakalandı.

 

Tokmakla kırdılar

 

Zonguldak Soğuksu'da mala zarar verme olayı meydana geldi. Müşteki B.E., bahse konu adresteki 4 katlı apartmanın alt katının kendisine ait olduğunu, dairesinde bir odasının tabanı tahta kalas döşeli ve alt kısmında yerden 75 cm yüksekli boşluk olduğunu. Bu boşluğu 3. katta oturan, Y.Ç. ve eşi R.Ç. isimli şahısların yaklaşık olarak 10 senedir kömür ve odun koyarak kullandıklarını, odanın tabanında bulunan tahtalar zamanla çürüyünce, tadilat yaptırdığını ve bu boşluk alanı yaklaşık 2 ay önce şahsın kömürlerini çıkartıp beton dökerek kapattığını, 23.02.2013 günü saat: 17.00 sıralarında Y.Ç. ve eşi R.Ç. isimli şahısların, betonla kapatılan boşluk alanı, tokmak ve çekiçle yeniden kırarak açmaya başladıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. Şüpheliler polis tarafından yakalandı.

 

Bakın kim çıktı!..

 

Kozlu'da meydana gelen hırsızlık olayının işyerinin ortağı tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan vukuat bülteni açıklamasında yer alan olay aynen şu şekilde: Şüpheli E.A. isimli şahsın daha önce müşteki olarak verdiği ifadesinde, işyerine geldiğinde kapısının açık olduğunu gördüğünü, yaptığı kontrolde işyerinden içerisinde 150-200 TL para bulunan MDF kasanın alınmış olduğunu tespit ettiğini iddia ve şikayet etmiş, görevlilerimizin faili meçhul şüpheli veya şüphelilerin bulunmasına yönelik yaptıkları çalışmalara başlanmış, şahısla tekrar görüşüldüğünde, bahse konu kasanın çalınmadığını, işyeri ortağı abisi mağdur şahıstan parayı isteyemediği, paraya ihtiyacı olduğu için aldığını beyan etmiş, şüpheli şahıs yakalanmış, aynı tahkikat evrakında suç uydurmadan işlem yapılmış, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

 

Şikayetçi oldular

 

Kozlu'da meydana gelen olayda müşteki-şüpheli İ.A., önceden davalık olduğu müşteki-şüpheli Z.A.'ın yolda yürürken yanına gelerek kolunu tutuğunu, hakkında uygulanan tedbir kararını bozmak için kendisini tahrik ettiğini, kendisinin hakaret ve tehdit etmeden hemen polis merkezine geldiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Diğer müşteki-şüpheli şahıs şahsa konuşmak amaçlı seslendiğini ancak şahsın kaçıp polis merkezine geldiğini, tahrik etmediğini, kendisine iftira attan ve tehdit içerikli sözler söyleyen şahıstan şikayetçi olduğunu beyan etti şüphelilerin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı ancak olay ile ilgili tahkikatın başlanıldığı öğrenildi.

 

Evi boşalttılar!..

 

Kilimli'de meydana gelen hırsızlık olayında evde bulunan çamaşır makinesi dahi çalındı. Verilen bilgilere göre müşteki H.E.'ye ait ait olan bahse konu adreste yapılan incelemede, ikamet kapısının sol üst kısmında bulunan elektrik sayacına gelen kabloların kesilmiş olduğu, giriş kapısının üstünde bulunan camın kırılmış olduğu, ikametin içinde bulunan elektrik süpürgesinin, çamaşır makinesinin ve üçlü prizin, kablolarının alınmış olduğu görülmüş, müştekinin damadı, katalitik sobada bulunan tüpün ve televizyona takılı olan uydu cihazının yerinde olmadığını beyan etti, salon camının açık olduğu, ancak zorlamanın olmadığı tespit edilirken, müşteki tedavi amaçlı İstanbul ilinde olduğundan telefonla aranarak bilgi verildi. Olayı gerçekleştiren kişi ya da kişiler ise polis tarafından aranıyor.

 

 

Otobüs şoförü ve

muavinine bak!..

 

Ereğli'de halk otobüsü şoför ve muavininin tır şoförüne bıçak gösterdiği aracına zarar verdiği ve sözlü olarak tehdit ettiği iddiasıyla işlem gerçekleştirildi. Alınan bilgilere göre müşteki U.S., aracı tır ile bahse konu yerde yeşil ışık yanınca harekete başladığını, bu esnada gelen Ambulansa yol vermek için durduğunu ve tekrar kırmızı ışık yandığını, akabinde özel halk otobüsüne yeşil ışık yandığı için kavşağa girdiğini, kendisi de yolun içinde kaldığı için otobüs sürücüsü olan şüpheli S.A. isimli şahsın kendisine hakaret ettiğini, şahsın muavini ile birlikte otobüsten inerek yanına geldiklerini, kendisinin kapıları kilitlediğini, şahsın kelebek diye tabir edilen bıçak göstererek kendisini tehdit ettiğini, ayrıca şahısların aracına tekme ve yumruk atarak zarar verdiklerini iddia ederek şikayetçi oldu. Olayı gerçekleştiren şoför ve muavin polis tarafından gözaltına alındı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

Beyzbol sopalı saldırı

 

Ereğli'de bir kişi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından beyzbol sopası ile darp edildi. Müşteki M.A. bahse konu tarihte çarşı merkezinde alkol aldığını akabindeyse ikametinin önüne geldiğini, bir müddet hava almak için ikametinin dışında durduğu esnada yüzlerini karanlık sebebiyle göremediği 3 şahsın yanına geldiğini, şahıslardan birinin beyzbol sopasına benzer bir cisimli çenesine vurarak darp ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Müştekinin hayati tehlikesinin bulunmadığına dair doktor raporu alınırken olayı gerçekleştiren kişi ya da kişiler ise polis tarafından aranıyor.

 

Polis olarak tanıttı

 

Müşteki, A.G. ile daha önce beraberliklerinin olduğunu, şahsın kendisini sürekli rahatsız ettiğini, olay günü de şahsın ikametinin önüne gelerek kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. A.G. ise müştekinin ikametine daha önceden kalan eşyalarını almaya gittiğini, daha sonra olay yerine bir araçla ismini sonra öğrendiği E.D. isimli şahsın yanında 2 şahısla beraber geldiğini, şahsın kendisini polis olarak tanıtıp araca bindirdiğini, şahıslara kimliklerini sorduğunda ibraz edemediklerini, bunun üzerine araçtan indiğini iddia etti. E.D. ifadesinde müştekinin kendisinden yardım istemesi üzerine ikametine gittiğini, kendisini polis olarak tanıtmadığını beyan ederken şüpheliler polis tarafından yakalanarak soruşturma başlatıldı.

 

Aracı durdurdu

 

Çaycuma'da kasten yaralama, hakaret ve mala zarar verme olayı yaşandı. Mağdur Y.Ç., arkadaşları olan D.E.ve B.K. ile birlikte Çaycuma ilçesinde bulunan isimli yere gittiklerini, E.V.  isimli şahsın bir araçla kendilerini almaya geldiğini, araçta M.V. isimli şahsında olduğunu, araçla gezerken hep birlikte araç içerisinde bira içtiklerini, araçla bahse konu adres önüne geldiklerinde şüpheli şahsın S.Ç. isimli şahsın aracı durdurarak 16 yaşındaki kıza içki içirmeye utanmıyor musun diyerek hakaret ettiğini ve kendisine tokatla attığını beyan etti. Şüpheli, D.E. isimli şahsın, annesinin kendisini arayarak kızının eve gelmediğini, kızını bularak eve göndermesini istediğini, bahse konu adreste bir aracın içerisinde gördüğünü aracı durdurduğunu, araç şoförü E.V.'e 16 yaşındaki kıza bira içirmeye utanmıyor musun dediğini, o sırada düğün salonu önünden bir grup kalabalığın kendisine saldırarak darp ettiklerini, o esnada elinin aracın farına çarptığını ve farın kırıldığını beyan etti, şahısların hayati tehlikelerinin olmadığına dair doktor raporu alınırken şüpheli şahıs yakalandı.