Japonya'da el dokuma kilimleri firmasının yönetim kurulu başkanı Zonguldaklı Murat Ensici, Japonya'daki Miyazaki Eyalet Valisi ile görüşerek Zonguldak'a davet etti.
Ailesi ile birlikte Japonya'da yaşayan Gelişim Marble And Carpet Co. LTD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ensici, Miyazaki Eyalet Valisi Shunji Kouno ile görüştü. Ziyarette, Van Depremi'nde hayatını kaybeden Japon Doktor Miyazaki Atsushi'nin isminin, Kozlu beldesinde yapılan parka verildiğini anlatan Enisici, Zonguldak'tan gönderilen hediyeleri de takdim etti.
Ziyaretin altı ay önceden belirten Enisici, Ziyaret yaklaşık kırk beş dakika sürdü. Gayet samimi bir ortamda geçen ziyareti gerçekleştirmeden belli bir sure önce Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız, Kozlu Beldiye Başkanı Ali Bektaş, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ile fikir alışverişinde bulunmuştum. .Böyle bir ziyareti gerçekleştirme fırsatı çok kolay olmadığını bildiğim için ziyarette mümkün olduğunca Zonguldak'ın tanıtımını yapmak istedim. Daha da önemlisi sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin ileriye dönük iki şehir arasında başlaması ve sağlam bir zemin hazırlanarak diğer nesillerinde devam ettirmelerine yardımcı olabilmeyi arzu ediyorum. Ziyarette Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız'ın da selamlarını ve misafir etmek istediklerini, Miyazaki Eyalet Valisi Kouno'ya ilettim. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın, Kozlu'daki parka Japon Doktor Miyazaki Atsushi'nin adının verildiğini söyledim. Kozlu sahilimizdeki parka Japon doktorun isminin verilmesi ve bunun yanında parka dikilecek olan heykelin de yapımının devam ettiğini ilettim. Daha da ötesinde Japonya'nın Miyazaki Eyalet Valisini ve beraberindekileri bu parka Dr. Atsushi Miyazaki isminin verilişi ve heykelinin de açılış törenine katılmaları ile ilgili davet mektubu ve hediyeleri takdim ettim diye konuştu.
MİYAZAKİ VALİSİ'Nİ KOZLU'YA DAVET ETTİ
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın böyle bir uygulamaya karar vermesinin kendisini çok etkilediğini ifade eden Miyazaki Eyalet Valisi Shunji Kounko, Davete katılmak istiyoruz. Yalnız kısa sürede karar vermek zor. İki ülke ilişkilerinin başlaması için iyi bir fırsattır. Hediyeler için çok teşekkür ediyorum dedi. Ziyarette Vali Kounko'ya Madenci heykeli, Devrek bastonu ve çerçevelenmiş kilim ve lokum hediye eden Enisici, Bu vesile ile de memleketimin el sanatlarında tanıtılmasına katkı sağlayabildiysek mutlu olurum. Bana Zonguldak'tan katkı sağlayan başta Valimiz Erol Ayyıldız, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav'a çok teşekkür ediyorum diye konuştu.