İspanya'da La Liga'ya verilen arada memleketi Zonguldak'a gelen Real Madrid ve Alman Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Mesut Özil, baba ocağında geçirdiği tatilinin 2'nci gününde evden çıkmadı. Özil, Hışıroğlu Köyü'ndeki amcası Cevdet Özil'in evinde arkadaşları ve akrabalarıyla hasret giderdi. Özil'in Almanya'da yaşayan annesi Gülizar, kardeşi Duygu, yengesi Esra Özil de uçakla indikleri Ankara'dan köye geldi. Mesut Özil, evde bir süre annesi Gülizar ve kardeşi Duygu ile hasret giderdi.

MOURİNHO'YA
DEVREK BASTONU
Ziyaret için eve gelen Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de, önceki gün belediye ziyaretinde dünyaca ünlü Devrek bastonu hediye ettiği Özil'e, üzerlerinde Kulüp Başkanı Enrigue Cerezo, Teknik Direktör Jose Mourinho, kaptan Casillas ile Türk futbolcular Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'in isimleri yazılı 5 baston daha verdi.
Kapıda annesinin elini öpüp, diğer yakınlarıyla da vedalaşan Mesut Özil, Başkan Mustafa Semerci'nin makam aracıyla Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı'na gitti. Özil, uçağa binmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, memleketinde çok güzel 2 gün geçirdiğini, ailesini, arkadaşlarını gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını belirten Özil, yaz tatilinde tekrar memleketine gelmek istediğini söyledi. Futbolla ilgili sorulara cevap vermekten kaçınan Mesut Özil, Başkan Semerci'nin verdiği bastonları sahiplerine ulaştıracağını, Devrek bastonunun dünyaca ünlü olduğunu da kendilerine anlatacağını söyledi. Mesut Özil, pasaport işlemlerinin ardından özel uçakla İstanbul'a gitti.