TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, partisinin İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmasında, Zonguldak ve Bartın'a birleşerek büyükşehir olma yolunda adım atılabileceğine vurgu yaptı. Toptan'ın konuşmaları şu şekilde:

İKİ BAYRAM BİR ARADA

Hem dini hem Milli bayramı aynı temponun içerisinde kutluyoruz. Bu bayramları tatil olarak düşünmemeli, verilen bu aranın kültürümüzün geleneklerimizin kaybolmaması için kullanılmasına gayret sarf etmeliyiz. Aile dostluk kardeşlik bağlarını yardımlaşmayı kaynaşmayı birlikte olmamız lazım gelir. Herkesin bayramlaşma sevgi kardeşlik çerçevesinde dini bayramları idrak etmesini istiyorum. Dünyanın her yerinde özgürlükleri kullanma hakkı vardı. Ama bu özgürlükleri belli bir çerçeve içerisinde kullanma hakkı vardır. Benim özgürlük alanımı sizin özgürlük alanınıza tecavüz etme hakkına sahiptir. 29 Ekim'de yapılacak olan gösteriler kanunlara riayet etme çerçevesinde yapılmalıdır. Bunu yaparlarsa herkes memnun olur, yapmazlarsa Türkiye'nin artık burasına kadar gelmiş olan terör ve anarşi belasına hizmet ediyorlar şeklinde bizde görüşler olur.

KİLİMLİ-KOZLU'NUN İLÇE OLMASI

Kilimli ve Kozlu'nun ilçe olma girişimiyle, o çerçevede bir başka hususu da gündeme getirmiştik. Bartın'ın da Zonguldak'la birlikte birleşerek büyükşehir olma arzusu içerisindeyiz. Ön görülen 750 binlik barajı çoktan aşıyoruz. Hem Bartın isminin hem de Zonguldak ismini korumak şartıyla ortak bir isimle mesela Karaelmas ismiyle, yahut uzlaşabileceğimiz isimle böyle bir formül etrafında Bartın ve Zonguldak'ı birleştirirsek iki şehir de bundan yararlanır. Bartınlı hemşerilerimizin bunu iyi düşünmesini istiyoruz. Zorlama da aklımızın ucundan geçmez. Uzun seneler onların vekilliğini yapan kardeşiniz olarak böyle bir girişim Bartın'ın da lehine olur.

YEREL MERKEZ BAKACAKKADI OLABİLİR

Gerekiyorsa orta bir yerde yerel yönetim merkezi kurabiliriz. Mesela Bakacakkadı'yı ortak bir yönetim merkezi haline getirebiliriz. Büyükşehir belediyesi mesela orada kurulabilir. Önümüzdeki süreçte bunun alt yapısını oluşturacak bir yasal düzenleme konuşulabilir. Büyükşehirlerin çok ciddi bir avantajları var. Büyükşehirlerin çok ciddi avantajları var. Süratle yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Bir uzlaşma olursa 3-10 Kasım 2013 arasında yapılması gündemden düşmüş değil dedi.