Zonguldak’a 112 Acil Çağrı Merkezi kurulacağı bildirildi.

 

İçişleri Bakanlığı Bütçesinden, İl Özel İdare Bütçesi’ne 3 milyon TL kaynak aktarıldığını belirten Milletvekili Candan yaptığı yazılı açıklamışında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizde vatandaşlarımız, acil durumlarda yetkililere ulaşmak için farklı numaraları bilmek ve aramak durumunda kalıyordu. Bazen de nereye ulaşılması gerektiği bilinmediğinden olaylara müdahalelerde gecikmeler yaşanıyordu. Hükümetimiz bu sıkıntıyı gidermek için çağrı merkezini tek bir çatı altında toplama projesini başlattı. Bu uygulama ile vatandaşlarımızın tek bir numara ile (112) (polis-jandarma-itfaiye-ambulans-Orman Yangını vb.) bütün acil durumları bildirilmesi hedeflendi.

 

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ

Projeyle aynı zamanda; 112 acil çağrı merkezlerinde kullanılan yazılım, coğrafi bilgi sistemi ile bütünleşmiş bir yazılım olduğu için olay mahallinin tespiti açısından zamandan tasarruf sağlanmaktadır. Araçlarda bulunan araç takip sistemleri sayesinde 112 acil çağrı merkezi görevlileri, alanda bulunan kurum araçlarının durumlarını ve yerlerini görebilmekte ve ilgili birimin uzman personelleri (polis-jandarma-itfaiye-ambulans) olayın mahiyetine göre aralarında koordinasyon sağlayarak en yakın personel, ekip ya da aracı olay mahalline sevk etmektedirler.

 

3 MİLYON TL ÖDENEĞİ ÇIKTI

Proje kapsamında (112 Acil Çağrı Merkezleri) pilot iller olarak Antalya ve Isparta belirlendi. Fiziki ve teknik altyapıların tamamlanması ile birlikte 07 Ağustos 2010 tarihinde uygulanmaya başlandı. Halen 12 ilimizde faaliyet gösteren proje kapsamında, hizmet binaları tamamlanan 13 ilimizde donanım, 23 ilde de yapım çalışmaları devam etmektedir. Bu projenin ilimizde faaliyete geçmesi adına, Zonguldak 112 Acil Çağrı Merkezi yapımı için İçişleri Bakanlığı Bütçesinden 3.000.000 TL Zonguldak İl Özel İdaresi aktarıldı. Zonguldak 112 Acil Çağrı Merkezinin ilimize hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

(Haber Merkezi)