Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 17 milyon lira tutarındaki 14 adet yatırım müjdesi ile Zonguldak’a geliyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zonguldak programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 10 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 12 Ağustos Cumartesi günü Zonguldak’ta düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 203 milyon lira yatırım bedelli
12 adet tesisin temelini atacak.

 

Zonguldak’a 203 Milyon TL’lik 12 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.30’da Dedeman Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 10 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü’nce Milli Egemenlik Tabiat Parkına yapılacak 5 adet orman köşkünün temelini atacak.

Zonguldak’ta 10 aileye gelir getirici tür ve 10 aileye de Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu üvez, kestane, ceviz, ıhlamur, dut, fındık ve kızılcık türlerinden oluşan toplam
3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

 

Zonguldak Taşkın Zararlarından Korunuyor    

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak taşkın koruma tesisleri ile 3 ilçe,
3 köy, 3 mahalle ve 8 bin 200 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacak. Ormancılık projeleri ile de Zonguldak’ta ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek ayrıca yangınlarla daha etkin mücadele edilmesi sağlanacak.

 

Zonguldak’a Son 5 Yılda 438 Milyon TL’lik 88 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca
27 Eylül 2013, 23 Kasım 2014 ve 11 Haziran 2016 tarihlerinde Zonguldaklılara verdiği 421 milyon TL’lik 74 müjdeye ilave olarak 17 milyon lira yatırım bedeline sahip 14 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Zonguldaklılara toplam 438 milyon TL’lik 88 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, bal ormanı, mesire yeri, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, yangın havuzu, Teşhis-Yırtıcı Böcek Üretim Laboratuvarı tesisi ile Beycuma’ya 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.