Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yazılı bir açıklama yaparak süt dağıtımı ile ilgili tedbirlerin alındığını bildirdi. Özbek, Zonguldak'a süt dağıtımı konusunda emir gelmediğini bildirdiği açıklamasında  şu bilgiyi verdi:

 

Bilindiği üzere Bakanlar Kurulunun 10/10/2012 tarih ve 28437 sayılı   Resmi   Gazetede   yayımlanan   2012/3741    sayılı   kararı doğrultusunda Okul Sütü Programı 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı 2. Döneminde ülke genelinde resmi-özel anasınıfı ile ilkokul 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanacaktır.

Bakanlar  Kurulu   Kararının   İkinci   Maddesinde;   "Program doğrultusunda dağıtılacak sütün temini ve dağıtım takvimi Gıda, Tarım  ve  Hayvancılık  Bakanlığı  tarafından  belirlenir"  ifadesi bulunmaktadır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgi yazısında; 11 Şubat 2013 tarihinden itibaren okul sütü dağıtımına öncelikle Adana, Ağrı, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İstanbul, Kars, Konya, Mersin, Muş, Osmaniye, Tunceli, Van illeri merkezinde başlanacağı bildirilmektedir. İlimizde Okul Sütü   dağıtımı   henüz   başlamamıştır.   Bakanlığımızın   emirleri doğrultusunda dağıtımı başlayacaktır.

Bu kapsamda Valiliğimizce, Okul Sütü Programının sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla ve dağıtımının aksamaması için İl Okul Sütü  Komisyonunda yer alan Gıda,  Tarım  ve  Hayvancılık İl Müdürlüğü   Temsilcisi   tarafından   destek   ve   gerekli   iletişim sağlanarak Süt dağıtımı ile ilgili tüm tedbirler alınmıştır. Arz ederim.